Konut Haberleri
15 Eki 2017 13:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

Miami modeli Beykent'te!

Mimai'yi Beylikdüzü'ne taşıyan Avenue İstanbul satışa sunuldu. Dört üniversitenin de bulunduğu bölgenin yeni projesinde konut fiyatları 443 bin liradan başlıyor.

Miami modeli Beykent'te!
Beylikdüzü Beykent'te Gül İnşaat tarafından Miami’nin Bal Harbour modeli uygulanarak inşa edilen projede konutlar 443 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Karar gazetesinden Hamide Hangül'ün haberine göre, Beylikdüzü bölgesinde bugüne kadar 20 bin konut yapımına imza atan Gül İnşaat, özellikle genç nüfusun yoğun olduğu Beylidüzü Beykent’te Avenue İstanbul projesine başladı. Miami’de bulunan Bal Harbour konseptinin Avrupa Yakası’na taşındığı proje, 530 milyon TL’lik yatırımla yükseliyor. Gül İnşaat’ın Duruk ailesiyle birlikte gerçekleştirdiği yeni yaşam alanı, 30 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılıyor. İçerisinde 736 konut, 40 ofis, 170 mağaza ve bir AVM’nin yer aldığı Avenue İstanbul’da lansman döneminde metrekare birim fiyatları 4 bin TL, daire fiyatları ise 443 bin TL’den başlıyor. Büyüklükleri 89 ile 187 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinden oluşan Avenue İstanbul’da 1+1’ler 89, 2+1’ler 139, 3+1’ler 187 metrekare büyüklüğünde tasarlanıyor. Tanıtım döneminde yüzde 5 peşin indiriminin de yapıldığı konutlarda, daire fiyatları 443 bin TL’den başlıyor ve 1 milyon 100 bin TL’ye kadar yükseliyor. Banka kredisi ile konut sahibi olunabilen projede, şirket bünyesinde de vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Konutların Eylül 2019, AVM’nin ise Eylül 2018’de tamamlanması planlanıyor. 
 
2 MİLYON NÜFUSA HİTAP EDİYOR

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, İstanbul’un yeni gelişen bölgesinin 2 milyon nüfusa hitap ettiğini söyledi. Gençlerin yoğun olduğu bölgede dört üniversitenin bulunduğuna işaret eden Metin Gül, tüm bu gelişmeler düşünüldüğünde Beykent’in yatırımda öne çıktığını vurguladı. Bölgenin sosyal yaşamını hareketlendirecek unsurların, tüm detayları ile düşünülerek Avenue İstanbul’un geliştirildiğini vurgulayan Gül, “Bölgede genelde küçük metrekareli evler yapılırken, Avenue İstanbul’da kat planlarının ferahlığı ve konforu ön plana çıkartıldı. Ev sahiplerimiz burada olmaktan keyif alsın, alt katlarında Türk ve dünyaca ünlü markalarda alışveriş yapabilsin, cafe ve restoranlarda güzel vakitler geçirsinler diye Avenue İstanbul’u hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Bu projeyle, Miami’deki Bal Harbour konseptini Beykent’e getirdiklerini vurgulayan Metin Gül, yeşil, su ve açık havada alışveriş temasının projenin en önemli özelliklerinden biri olduğunu vurguladı. Gül, “Avenue İstanbul’da yer alan AVM, üstü açılır kapanır olarak planlandı” dedi. Basın toplantısında söz alan arsa sahiplerinden Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Duruk ise şunları söyledi: “Burada farklı bir konsept yaratmak istedik. Bölgenin ihtiyaçlarını analiz ederek hareket ettik. Gül İnşaat’ın konut ve AVM deneyimi bizim de perakende deneyimimizi bu projede göstermiş olacağız. Avenue İstanbul, Beykent, Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinin en iddialı projesi olacak.”

KONUTTAN 420 MİLYON TL HASILAT BEKLENİYOR

Avenue İstanbul’da sadece konutların satılacağını, ofis ve dükkanların ise kiralanacağını belirten Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, 530 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projede konutlardan 420 milyon TL, dükkanlardan 70-80 milyon TL hasılat beklediklerini söyledi. Bölgede bugüne kadar 20 bin konut ürettiklerini belirten Metin Gül, “Geçmişte insanlar Beylikdüzü denilince ürperiyordu fakat bugün İstanbul’un en değerli 3 ilçesi arasında gösteriliyor. Biz Beylikdüzü’nden memnunuz. Satışların en iyi olduğu bölge” değerlendirmesinde bulundu. Bölgede kira getirisinin bin 500 lira seviyesinde olduğunu belirten Gül, Avenue İstanbul’da 2+1 dairede kira getirisinin 2 bin 500 ile 3 bin TL’nin altında olmayacağını belirtti.
 
 
ULAŞIMIN DİBİ

Avrupa Yakası Beykent girişinde konumlandırılan proje E-5 karayoluna komşu konumda, Metrobüs Tüyap durağının hemen yanında, TEM- Hadımköy bağlantı yolu karşısında yer alıyor. Proje aşamasında yer alan Beylikdüzü-Sefaköy metro hattının son durağında konumlanan Avenue İstanbul, Beykent Üniversitesi’ne 1, Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’ne 3, Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne 3, Atatürk Havalimanı’na 20 dakika mesafede yer alıyor. Lansmana özel 4 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkan Avenue İstanbul’da, proje bitiminde metrekare birim fiyatlarının 7 – 8 bin TL olması öngörülüyor.

OTEL İÇİN YER ARAYIŞI BAŞLADI
 

İki ay öne Topkapı’da açtıkları Doubletree By Hilton ile otel sektörüne girdiklerini anlatan Metin Gül, “Topkapı’daki otelimizde kötü sezonda bile yüzde 70-80 doluluk oranlarını yakaladık. Bu nedenle AVM gibi otelcilik alanında da bir zincir kurmayı planlıyoruz. Bunun için yer arayışımız sürüyor” diye konuştu. Metin Gül, 6-7 tane yeni projelerinin olacağını, bunlardan ikisini 1-1.5 ayda satışa çıkarmayı planladıklarını açıkladı.