Konut Haberleri
23 Şub 2015 13:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:24

Meydan Dükkanları satışa çıktı! İşte detaylar...

Meydan Dükkanları fiyatları minimum 240 bin TL’den başlıyor. Meydan Dükkanları 15 Mart 2015’te Emlak Konut tarafından açık arttırma usulü ile satışa çıkarılıyor.

Meydan Dükkanları satışa çıktı! İşte detaylar...
Makro İnşaat ve Akyapı işbirliği ile hayata geçirilen Meydan Dükkanları projesi Başakşehir’de konumlandırılıyor. Meydan Dükkanları akıllı modüler sistemle inşa ediliyor. Başakşehir Merkez’deki Türkiye’nin ilk planlı kent meydanında inşa edilen Meydan Dükkanları, 1 milyonluk şehrin çekirdeğinde yer alıyor. Meydan Dükkanları, Türkiye’de ilk defa kamu kurumlarını tek bir merkezde toplayan kent meydanında yer alıyor.
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak konut GYO güvencesiyle Makro-Akyapı İş Ortaklığı’nın Başakşehir’de hayata geçirdiği Meydan Dükkanları projesi, 240 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Satışa sunulan Meydan Dükkanları projesinin tanıtımına Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Makro-Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Eşbaşkanları Mahmut Asmalı ve Ercan Uyan ev sahipliği yaptı.

“Emlak Konut’un yüzde 13’ü biziz”
Toplantıda ilk olarak söz alan makro-Akyapı İcra Kurulu Eşbaşkanı Mahmut Asmalı, Makro-Akyapı İş Ortaklığı ile ilgili bazı bilgiler verdi. Makro-Akyapı İş Ortaklığı’nın 2012’de Bahçetepe İstanbul projesiyle yola çıktığını belirten Asmalı, “Özellikle yine birlikte geliştirdiğimiz Park Mavera projesinde 672 konutun bir hafta içinde satışının tamamlanması bizim için büyük bir başarı idi. Toplamda bu iş ortaklığı, 3 bin konut ve 1050 ticari birim geliştirdi. Bu 1 milyon metrekare inşaat alanı ve 2,4 milyar TL yatırım bedeli demek. Bu sayede Emlak Konut GYO’nun 2014 yılında geliştirdiği konutların ve toplam hasılatının yüzde 13 gibi bir oranını tek başına Makro-Akyapı Ortak Girişimi yapmış durumda. O kadar ki, lansmanından teslimine toplam yüzde 300 prim yapmış projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

“Ustalık eserimiz”
Toplantıda konuşan Makro-Akyapı Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Ercan Uyan, Meydan Dükkanları projesini bu işbirliğinin “ustalık eseri” olarak değerlendirdi. Projenin 1 milyon nüfuslu Yeni Şehir projesinin de merkezinde olacağını ifade eden Uyan, “Projeyi geliştirirken bu tip projelerde yer alan olumsuzlukları da dikkate aldık. Örneğin bilirsiniz, bu tip mağazalarda oturma alanları için ciddi bir kaldırım işgali yapılır. Biz bunun önüne geçmek için projemizi çekme mesafesinden de biraz geri çekerek oturma alanları hazırladık. Yine yolun en az bir şeridini işgal edilmesine yol açan araç parkı sorunu yaşanıyor. Biz bunu da engellemek için hem yer altı otoparklarını geniş tuttuk, hem de yol üstündeki otoparklar için de yer ayarladık” dedi.

Taksim Meydanı’nın iki katı
Toplam 65 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı’nın iki katı büyüklüğünde bir alana yayılan Başakşehir Kent Meydanı’nda yer alan Meydan Dükkanları projesi, 372 bin metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük şehir parkı olacak olan parka, dokuz ayrı ihtisas hastanesinin bulunduğu, Türkiye’nin en büyük sağlık tesisi olan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü’ne, metro ve tramvay gibi ulaşım araçlarına son derece yakın bir konumda yer alacak.

Yatay ve düşey modüler
Akıllı modüler mimariyle inşa edilen Meydan Dükkanları’nda ünitelerin büyüklüğü 40 metrekare ile 2113 metrekare arasında değişiyor. Daha fazla yatırımcının faydalanabilmesi için akıllı modüler yapıda inşa edilen Meydan Dükkanları bu özelliğiyle yatay ve dikey birleştirmelere müsait durumda. Cadde Dükkan, Cadde Mağaza, Teras Dükkan ve Teras Mağaza olarak sınıflandırılan Meydan Dükkanları’nda 2 market alanı, 90 adet Cadde Dükkan, 80 adet Cadde Mağaza, 102 adet Teras Dükkan ve 58 adet Teras Mağaza bulunuyor.

“Hedefi yüzde 20 büyüttük”
Son olarak söz alan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, hasılat paylaşımı modelini Anadolu’ya da açtıklarına dikkat çekerek, bunun ilk adımını da Ankara’da attıklarnı belirtti. 2014 yılında koydukları 10 bin bağımsız birim hedefini 10 bin 32 olarak gerçekleştirdiklerini ve 5 milyar TL ciro gerçekleştirdiklerini belirten Kurum, 2015 hedeflerinin de 12 bin bağımsız bölüm ve 6 milyar TL olarak belirlediklerini, dolayısıyla geçen yıla göre yüzde 20 civarında bir artış gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yakın zamanda Ankara’da yeni bir projeye başlayacaklarını belirten Kurum, bütün bunların 2015 ilk yarısında 15 bin civarında bağımsız bölümü satışa sunacaklarını, bu projelerin arsalarının, Emlak Konut GYO arsa stoğunun yaklaşık yüzde 40’ı olduğunu kaydetti.

“Vatandaşın ne istediğini biliyorlar”
Başakşehir Kent Meydanı projesinden de bahseden Kurum, proje bünyesinde metroyla entegre 1000 araçlık bir otopark hazırlandığını ifade ederek, “Bunun yanında yaklaşık 5 bin kişilik selatin cami diyebileceğimiz büyüklükte bir cami projemiz var ki Başakşehir bölgesinin en büyük camisi olacak. Başakşehir bölgesine 2007 civarında TOKİ’yle birlikte sosyal konutla girdik. Bugün ise, 2-3 sene içerisinde orta üst gelir grubuna hitap eden toplamda 40 bin civarı bağımsız bölüm geliştirilmiş olacak. Bunun dışında bölgedeki okul, sağlık ocağı v.b. kamu yatırımları da devam ediyor. Ezcümle, Başakşehir bölgesinde ve Başakşehir Kent Meydanı’nda yurt dışında görüp de ‘keşke bizde de olsa’ dediğimiz her şeyi bulacağız” diye konuştu. Makro-Akyapı Ortak Girişimini’nin bölgedeki insanların ne istediğini iyi bildiğini kaydeden Kurum, “Bu iş ortaklığıyla birçok proje geliştirdik. Vatandaşlar hem projeye, hem de bu işbirliğine güveniyorlar, bu yüzden de bu projeleri tercih ediyorlar” dedi.

Meydan Dükkanları ihalesi ne zaman?
Rekabette eşit fırsatlar sunabilmek adına Emlak Konut GYO tarafından açık artırmayla satılması zorunlu tutulan Meydan Dükkanları’na ön başvuru proje web sitesinden yapılıyor. 15 Mart’ta gerçekleştirilecek açık artırma için herhangi bir ön şart aranmazken son başvuru için 13 Mart mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Meydan Dükkanları fiyatları
Emlak Konut gelir paylaşımı modeliyle Makro – Akyapı Ortak Girişimi’ne ihale edilen projede, küçük, büyük tüm yatırımcılar için dükkan sahibi olma imkanı sunan Meydan Dükkanları’nın muhammen bedelleri şöyle;

90 adet Cadde Dükkanı 520 bin ile 1 milyon 640 bin lira arasında,
102 adet Teras Dükkanı 240 bin ile 820 bin lira arasında,
Cadde Mağazası 700 bin ile 3 milyon 110 bin lira arasında,
Teras Mağazası 410 bin ile 1 milyon 690 bin lira arasında.
Projede metrekare fiyatları ise 4 bin 100 TL’den başlarken, ortalama metrekare fiyatları ise 7 bin 200 TL civarında belirlenmiş durumda.

Başakşehir Meydan Dükkanları iletişim
444 61 71