Konut Haberleri
27 Mar 2015 12:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

Metropark projesinde gizli prim fırsatı

Genel ekonomide ve sektörde yaşanan son gelişmeler, Teknik Yapı Metropark projesindeki fiyatların düşük kaldığını ve yüksek prim potansiyeli taşıdığını işaret ediyor.

Metropark projesinde gizli prim fırsatı
Seçimler nedeniyle bastırılan faiz oranları ve sektörde son haftalarda ortaya çıkan yüksek fiyatların, mevcut projelerde zammın habercisi olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı Metropark’ta zam öncesi son kampanyanın başladığını açıkladı.
“Toplam 1.412 daire ve 20 ticari üniteden oluşan Teknik Yapı Metropark projesinde, satışı devam eden son 400 daireyi proje bitime kadar olağan satış stratejisi içinde eritmeyi düşünüyorduk” açıklamasında bulunan Umut Durbakayım, ekonomide ve sektörde yaşanan iki önemli gelişme nedeniyle yeni bir kampanya hazırlandığını söyledi. Durbakayım “Aslında yeni bir kampanya düşünmüyorduk. Ancak sektörde oluşan zam baskısı, Teknik Yapı Metropark projesindeki son 400 daire için müşterilerimize iyi bir fırsat sunmamıza vesile oldu” yorumunda bulundu.
“Konut almak için bundan daha iyi bir alım zaman olamaz”
Sektördeki mevcut durumu değerlendiren Umut Durbakayım sözlerine şöyle devam etti; “Bize sürekli -ev almak için uygun zaman mı?- şeklinde sorulur. Bulunduğumuz ortam, bu sorunun cevabının “Evet. Tam Zamanı” şeklinde gösteren en bariz örneğidir. Çünkü yaklaşan genel seçim nedeniyle konut fiyatlarını etkileyen konut kredisi faiz oranları baskı altına alındı.

Yani baskı altına alınan bugünkü faiz oranları, yılın ikinci yarısından sonra beklenen faiz oranlarından daha iyi seviyede. Diğer taraftan son zamanlarda satışa sunulan ve sunulmaya hazırlanan projelerdeki metrekare fiyatları, İstanbul’da mevcut projelerdeki fiyatların çok çok üzerinde. Söz konusu projelerdeki yüksek fiyatlar, mevcut fiyatların çok uygun olduğunu, yüksek prim potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Mesela son olarak geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen bir ihalede metrekare fiyatları yaklaşık 6.000 TL seviyesine çıkmıştır. Benzer lokasyonda ve metronun hemen yanında yer alan Metropark projesindeki fiyatlar ise yaklaşık 4.200 TL seviyesindedir. Dolayısıyla Metropark projesinde satılmayı bekleyen son 400 daireden birini alan müşteriler, daha topraktan satışa başlamamış ve emsal teşkil edebilecek söz konusu projeye göre çok büyük avantaj sağlayacaktır.

Zamsız fiyat ve avantajlarla son 400 daire
Bir aylık sürecek kampanya kapsamında Metropark projesinde fiyat artışı yapmayacağız. Kampanya kapsamında yüzde 10 indirimimiz standart olacak. Bunun yanında isteyen müşterilerimize 60 aylık vade için yüzde sıfır vade farkı avantajı sağlayacağız. Dileyen müşterilerimize ise yüzde 25 oranındaki daire peşinat miktarını daire tesliminde ödeme kolaylığı sunacağız. Bu seçeneği tercih edenlerden sadece kaparo anlamında yüzde 1 oranında ödeme alacağız.