Sektörel
14 Eki 2015 10:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:35

Meteoroloji sağanak uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi

Meteoroloji sağanak uyarısında bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Elazığ ve Malatya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice esecek.

Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri, Bingöl ve Muş çevreleri ile Elazığ ve Malatya'nın kuzey çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(21)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı. (23)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (25)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (31)

ANTALYA: Az bulutlu. (29)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (20)

ERZURUM: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (27)