Konut Haberleri
15 Eki 2017 09:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

Mersinli emeklilere konut müjdesi!

Ev hayali kuran Mersinli emeklilere müjde TOKİ'den geldi. Silifke'de yapılması planlanan toplu konut için start verildi. Başvuru için emeklilik şart.

Mersinli emeklilere konut müjdesi!
TOKİ, Mersin'in Silifke ilçesinde emekliler için konut üretecek. Evi olmayan emeklilerin topluk konuttan faydalanmaları için müracaatlar başladı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın takip ettiği çalışma hakkında bilgi veren AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, "Bakanımızın desteğiyle evi olmayan emeklilerimizin ev sahibi olmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında, Kaymakamlık tarafından konut yapımına uygun arsalar belirlenerek Valilik aracılığıyla TOKİ'ye bildirildi" dedi.

EMEKLİLİK ŞART

Silifke'de TOKİ 'den ev talebi olan emeklilerin tespiti amacıyla talepler alınmaya başladı. TOKİ Başkanlığı tarafından emeklilere özel yapılacak evlerden talep eden emekli vatandaşların Silifke Kaymakamlığında oluşturulan TOKİ Başvuru Masası'na başvurmaları gerekiyor. Başvuru için öncelikle Emekli Kimlik Belgesi veya bu belge yoksa SGK'den alınacak emeklilik yazısı ve kimlik fotokopisi yeterli olacak.