Konut Haberleri
29 Nis 2016 14:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:16

Merkez Bankası'nda yeni Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci olacak

Merkez Bankası'nda bayrak değişimi var. Görev süresi bugün dolacak olan Başkan Yardımcısı ve PPK üyesi Turalay Kenç'ten boşalan koltuğa Erkan Kilimci getirelecek.

Merkez Bankası'nda yeni Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci olacak
Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya'nın getirilmesiyle birlikte, şimdi de başkan yardımcısının kim olacağı gündemde. 

Ekonominin kalbi Merkez Bankası'nın Başkan Yardımcılığı'na Piyasalar Genel Müdürü Erkan Kilimci'nin getireleceği belirtildi. 

Merkez Bankası'nda şu anda Murat Çetinkaya'nın başkanlığa atanması ile boşalan başkan yardımcılığının yanı sıra görev süresi bugün dolacak olan Başkan Yardımcısı ve PPK üyesi Turalay Kenç'ten boşalacak olanla birlikte iki başkan yardımcılığı pozisyonu bulunuyor.

TCMB Kanunu'na göre bankaya dört başkan yardımcısı atanıyor.

Başkan Yardımcıları hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık, finans, mühendislik, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ile istatistik alanlarından birinde veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde lisans veya lisansüstü öğrenim görmüş, yeterli bilgi ve deneyime sahip ve meslekleri ile ilgili olarak en az 10 yıl çalışmış kişiler arasından başkanın önerisi üzerine müşterek kararla beş yıl süre ile atanıyorlar.