Konut Haberleri
20 Nis 2017 16:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Merkez Ankara'nın değerleme raporu açıklandı!

Pasifik İnşaat ve Çiftay İnşaat ortaklıyla inşa edilen Merkez Ankara projesinin gayrimenkul değerleme raporu açıklandı.

Merkez Ankara'nın değerleme raporu açıklandı!
Yatırımcıların dikkatini üzerine çeken Merkez Ankara projesinin gayrimenkul değerleme raporu açıklandı. 

Pasifik İnşaat ve Çiftay İnşaat ortaklıyla Emlak Konut GYO'nun Ankara Yenimahalle İstasyon arsası üzerine inşa edilen Merkez Ankara, Türkiye'nin en büyük karma projesi olacak.



Gayrimenkul değerleme raporu Merkez Ankara'nın tamamlanması durumundaki toplam değeri, projenin mevcut durum değeri, proje kapsamında yer alan 144 bağımsız bölümün güncel piyasa rayiç değerinin SPK mevzuatı ve sözleşme gereği rayiç değerlerinin tespiti için hazırlandı.

Merkez Ankara projesi 2 bin 20 konut ile 1,320 ticari birimden oluşacak. Pasifik İnşaat ile Çiftay İnşaat ortaklığında inşa edilen olan Merkez Ankara için Emlak Konut GYO, 3 bin 230 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı.

Türkiye'nin de en büyük karma projesi

Ön talep toplama aşamasında olan Merkez Ankara, ofis, konut, alışveriş merkezi ve otel fonksiyonlarından meydana geliyor. Tüm ihtiyaçların çözüldüğü bir şehir projesi olarak sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin de en büyük karma projesi olacak.

Yaklaşık 125 dönümle Ankara'nın en büyük merkezi arsası üzerine kurulan Merkez Ankara, "Başkentin silüetini değiştirecek" şeklinde lanse ediliyor.

Konutta, aile konutu, home ofis, rezidans olmak üzere üç tip, ofislerde de kurumsal ofis, teraslı ofis ve müstakil genel merkez binaları olmak üzere üç ofis tipi olan projenin önündeki 750 dönümlük AKM arazisinin de şehir yaşamına sunulan büyük merkezi bir park olması planlanıyor.

Dünyanın en önemli mimarlık ofislerinden biri olan New York merkezli KPF'nin tasarlayacağı projenin mimarisi ile de başkentin değerine katkıda bulunması hedefleniyor.