İnşaat
07 Eki 2013 07:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:36

Merinos gayrimenkul sektörüne Sefaköy'den girecek!

Erdemoğlu holding, İstanbul Sefaköy'de 23 dönümlük arazisi için Toya Yapı ile anlaşarak gayrimenkul sektörüne de adım atacak

Merinos gayrimenkul sektörüne Sefaköy'den girecek!
Erdemoğlu Holding, Merinos tesislerinde kullanılan enerjiyi üretmek 100 milyon dolarlık yatırımla rüzgar santrali kuracak. Firma gayrimenkul sektörüne de Sefaköy'de rezidans projesiyle giriş yapıyor
 
Beş yıl içerisinde Türkiye halı sektöründeki pazar payını yüzde 40’a çıkarmayı hedefleyen Merinos, tesislerinde kullandığı enerjiyi üretmek için enerji sektörüne girmeye hazırlanıyor. Yeni sektörlere odaklanan holding, İstanbul Sefaköy’de 23 dönümlük arazisi için Toya Yapı ile anlaşarak gayrimenkul sektörüne de adım atacak. Globalleşen dünyada yeni sektörlere giriş yapacaklarını belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Enerji sektöründe ilk faaliyetimizi Çatalca’da yapacağız. Burada 52,5 MW’lık bir rüzgar santrali lisansı aldık. 100 milyon dolar yatırım yapacağız ve santralin kapasitesini yılda 200 milyon kWh’ye ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Konya’da 100 mw’lık yeni santral için görüşmelerini sürdürdüklerini aktaran Erdemoğlu, enerji santrali için başka yatırımlar da yapacaklarını açıkladı. Gayrimenkul alanında İstanbul Sefaköy’de bir rezidans inşaatına başladıklarını aktaran Erdemoğlu, “Havaalanına yakın bir konumda 23 dönümlük arazimiz için Toya Yapı ile anlaştık. 350-400 milyon TL’lik bir yatırım olacak. Mart ayında satışlar başlayacak. Önümüzdeki süreçte gayrimenkul sektöründe önümüze çıkacak fırsatları da değerlendireceğiz” dedi. 
 
1 milyar dolarlık ciro
 
Erdemoğlu Holding bünyesinde 21 şirket ve 6 bin 500 çalışanları olduğunu söyleyen İbrahim Erdemoğlu, “2012’de 1 milar 800 milyon TL ciro elde ettik. Bu yılı da yüzde 15 artışla kapatmayı hedefliyoruz. Bu yılı halı, mobilya ve iplik sektöründe yatırımlarımıza ağırlık vererek kapattık. 2014 yılında diğer sektörlere de yöneleceğiz” dedi. Her yıl üretim tesislerine 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını aktaran Erdemoğlu, 2012 yılında Dünyada 5 kıtada 70 ülkeye 220 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye’de halı sektöründe yüzde 20’lik pazar payına sahip olan Merinos, 2012 yılında Gaziantep ve Rusya’daki üretim tesislerinde toplam 30 milyon metrekare makine halısı üretimi yaptı.
 
 
 Dünyadaki tüm IKEA’lar Merinos satıyor
 
Halı sektöründe Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markaları ile yurtdışında 2500 satış noktasında hizmet veren Erdemoğlu Holding, halı markalarıyla dünyadaki tüm IKEA mağazalarında ürünlerini satıyor. Merinos’un dünyada en çok satılan halı markası konumunda olduğunu belirten Erdemoğlu, “Merinos halı sektöründe Turquality sertifikasına sahip ilk Türk markası. Ayrıca Türkiye halı ihracatında lider konumunda” dedi.
 
“1000 TL’lik ihracatın 1,5 lirasını biz yapıyoruz”
 
Yılda 90 bin ton iplik ürettiklerini söyleyen ,İbrahim Erdemoğlu, “Grup olarak ihracat hedefimizi 250 milyon dolar olarak koyduk. İhracatta her 1000 kiranın 1,5 lirasını bizim grup yapıyor. Bunu 3’e çıkaracağız” dedi.
 
 
Van’daki okulun açılışı yapılacak
 
İş hayatındaki başarının paylaşmaktan geçtiğini söyleyen Erdemoğlu, “Van Depremi için 1 milyon TL nakit ve okul sözümüzü tuttuk. Okulun açılışını yapacağız” dedi. Eğitime verilen her desteğin ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyen Erdemoğlu, “Adıyaman Besni ilçesinde Adıyaman Üniversitesi’ne bağlı bir Mimarlık Fakültesi açacağız. Bakanlar Kurulu’ndan 200 bin metrekarelik arazi tahsis ettiler. Bu okulun temelini atıp, Adıyaman Ünivesitesi’ne devredeceğiz” dedi.
 
Yelda Akgün / Habertürk