Konut Haberleri
22 Ağu 2017 09:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Memura yapılacak zam belli oldu

Memur-Sen ile hükümet arasında yapılan zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Bu kapsamda son rakam 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 olarak açıklandı. Bugün imzalar atılacak.

Memura yapılacak zam belli oldu
Kamu çalışanı ve memur emeklileri için yapılan zam pazarlığı sonuca bağlandı. Hükümet ile Memur-Sen arasında süren görüşmeler sonucunda 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 zam yapılacak. Bugün saat 11.00'de imzalar atılacak.

''Maliyet unsuru olarak bakmıyoruz''

Açıkladıkları rakamların kendileri için son teklif niteliğinde bulunduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ''Biz bütün parametreleri, bütün argümanları toplu olarak, bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirdik” dedi. Teklifin maliyetiyle ilgili sorulara da Sarıeroğlu, “Maliyet unsuru olarak bakmıyoruz. Bir bütün olarak bakıyoruz” yanıtını verdi.

''Tek derdimiz üzüm yemek''

Bakan Sarıeroğlu’ndan sonra teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise, “Elimize kalemi veriyor ama içine mürekkebi koymuyor. Dolayısıyla bu teklifin kalemi verdiği gibi mürekkebi de içine koyması gerektiği açık. Teklif, adaletin kapısını aralıyor ama kalkınmanın kapısını aralamıyor. Bu teklif kalkınmanın kapısını da aramalı” dedi. Teklifin müzakere edilebilir olduğunu söyleyen Yalçın, “Bir tek amacımız var, üzüm yemek. Bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Biz bu ülkenin sevdalısıyız. Hakeme zorlanmak gibi bir süreci yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.