Ekonomi
10 Kas 2017 16:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Memura müjdeli haber geldi!

Yüz binlerce kadın memurun heyecanla beklediği düzenleme önümüzdeki günlerde çıkıyor. Artık memur anneler doğum izninden sonra yarı zamanlı çalışıp tam maaş alacak.

Memura müjdeli haber geldi!
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur annelere müjdeyi verdi. Memur kadınlara doğum sonrası yarı zamanlı çalışma imkanı sağlayan düzenleme önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek.

İKİ HAFTA İÇİNDE YAYINLANACAK

Geçen yılın başında çıkartılan kanunla, doğum ve analık izinlerinde değişiklik yapılarak, çalışan kadınlara doğum sonrası yarı zamanlı çalışma imkanı sağlandı. Kanunun hemen sonrasında geçen yıl kasımda yayınlanan yönetmelikle, işçi annelere bu imkan tanınırken; bir yıldır yarı zamanlı çalışması yönetmeliğinin çıkamaması nedeniyle memurlar yararlanamadı. En geç iki hafta içinde memur annelerin beklediği yönetmelik de yayınlanacak.

OKUL ÇAĞINA GELENE KADAR

Buna göre, memurlar da doğum izninden sonra çocukları okul çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Memur anneler, yasal doğum izinleri bittikten sonra ilk çocuk için 2 ay (60 gün), ikinci çocuk için 4 ay (120 gün), 3 veya daha fazla çocuk için 6 ay (180 gün) yarım gün çalışabilecek ve tam maaş alacak.

SÜT İZNİ YOK

Ancak, bu süre içinde süt izni verilmeyecek. Çocuğu engelli doğan memur, eğer isterse 12 ay süreyle yarı zamanlı çalışabilecek. Düzenleme ile tanınacak hak bu kadarla sınırlı değil; anneler isterlerse, çocuk, ilkokula başlayana kadar yarım gün çalışabilecek.

Bu durumda yarım maaş alacak, fiili çalışmaya bağlı ödemeler devam edecek. Bu dönem; hizmet süresi, derece yükselmesi, kademe ilerlemesinde yarım olarak dikkate alınacak.
ETİKETLER
#izin #memur