Kent Haberleri
02 Eki 2015 16:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:30

Melih Gökçek'ten facia hakkında açıklama!

Melih Gökçek, 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı EGO otobüsünün yol açtığı kazaya ilişkin açıklamada bulundu.

Melih Gökçek'ten facia hakkında açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1 Ekim öğleden sonra Dikimevi’nde meydana gelen, 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı EGO otobüsünün yol açtığı kazaya ilişkin açıklamada bulundu.

Twitter hesabından, yaşanan olaya ilişkin üzüntülerini dile getiren Başkan Gökçek; savcık, bilirkişi ve EGO yetkililerinin araştırmalarının sürdüğünü belirterek, “Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur. Üzüntümüz çok büyüktür… Elbette giden gelmiyor ve üzüntü ortadan kalkmıyor... Ama gücümüz ne kadar yeterse ailelerin acısına ortak olmak görevimiz” dedi.

-“OLAYI YAKINEN TAKİP EDİYORUZ”
8 yıllık tecrübesi olan bir EGO otobüs şoförünün böyle bir kaza yapmasının nedeninin, bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacağını” kaydeden Başkan Gökçek, olaya ilişkin üzüntüsünü şu twitlerle paylaştı:

“Bugün öğleden sonra Dikimevi’nde körüklü bir otobüsümüzün neden olduğu müessif bir kaza neticesinde 12 vatandaşımız hayatını kaybederken 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Olayın oluş nedeni ile ilgili savcılık, bilirkişiler ve EGO yetkilileri araştırmalara devam etmektedir.
Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur... Vefat eden hemşerilerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz... Ailelerine baş sağlığı diliyoruz... Yaralı kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz... Tekrar ifade etmek istiyoruz ki üzüntümüz çok büyüktür...

Şu anda kazaya karışan otobüs emniyet otoparkına çekilmiş olup, araç içi ve araç dışı kamera görüntüleri resmi bilirkişiler ve savcılık tarafından detaylı olarak incelenmektedir. Olayı yakinen takip etmeye devam ediyoruz.

Kazanın nedeni, bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır.
Vefat edenlerin aileleriyle, yaralıların ailelerine Büyükşehir Belediyesi ve EGO olarak maddi ve manevi destek olmak zorunda olduğumuzun şuurundayız. Elbette giden gelmiyor ve üzüntü ortadan kalkmıyor... Ama gücümüz ne kadar yeterse ailelerin acısına ortak olmak görevimiz.”