Konut Haberleri
24 Ağu 2016 09:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

Melih Gökçek açıkladı: Ankara'ya girişler Londra'daki gibi ücretli olabilir

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kent merkezlerine girişin paralı olması yönündeki çalışmasını desteklediğini söyledi...

Melih Gökçek açıkladı: Ankara'ya girişler Londra'daki gibi ücretli olabilir
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, kent merkezlerindeki yooğun trafikten kurtulmak ve trafik akışını sağlamak amacıyla yoğunluk yaşanan kent merkezlerine girişin ücretli olması yönündeki önerisini desteklediğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaklaşık 1,5 yıldır konu üzerinde çalıştığını belirtti.

Bakan Özhaseki'nin çalışmalarını çok olumlu karşıladığını ve çok doğru bulduğunu belirten Başkan Gökçek, söz konusu önerinin Londra'da da uygulandğını ve şehir merkezine girişleirn ücretli hale getirilmesi ile şehir iiç trafiğin rahatlatıldığını, insanların alternatif yolları tercih etmesiyle de trafiğn rahatladığını belirtti. Söz konusu öneriye vatandaşların ilk etapta tepki gösterebileceğini de söyleyen Başkan Gökçek, tüm dünyanın bu uygulamaya gittiğini ve kısa sürede alışılabileceğini belirtti.