Konut Haberleri
12 Şub 2018 18:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:40

Mehmet Şimşek'ten petrol zengini ülkelere çağrı: Paranızı Türkiye'ye park edin

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, petrol zengini Müslüman ülkelere önemli bir çağrı yaptı.

Mehmet Şimşek'ten petrol zengini ülkelere çağrı: Paranızı Türkiye'ye park edin
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) başkanlığında gerçekleştirilen "İslam Kalkınma Bankası Katılım Platformu ve Dönüşüm Fonu Tanıtım Toplantısı"nda Türkiye ekonomisine ilişkin sunum yaptı. Türkiye'nin, pek çok alanda Avrupa'nın ilk 3 sırasını hedeflediğini belirten Şimşek, "Kişi başı milli gelirde, milli gelir büyüklüğünde ve diğer alanlarda ilk üçü hedefliyoruz, iddialıyız, oraya da eninde sonunda ulaşacağız." diye konuştu.

ASYA VE AFRİKA VURGUSU

Şimşek, Türkiye'nin, Avrupa Birliğinin yanı sıra, Afrika, Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya ile ilişkilerini daha da geliştirileceğini vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde en çok Afrika ve Asya'ya yoğunlaşacağız. Çünkü oralarda ciddi bir yükseliş var. Önümüzdeki 100 yılda da öyle olacak. Pazar olarak da iş birliği anlamında da gelişmekte olan ülkelere yoğunlaşacağız." ifadesini kullandı.

"PARANIZI TÜRKİYE'YE PARK EDİN"

Petrol zengini Müslüman ülkelere de çağrıda bulanan Şimşek, "Paralarını çok düşük oranla Batı'ya park ediyorlar. Reel varlıklar, Türkiye'ye gibi, Endonezya gibi ülkelerde çok ciddi, uzun vadeli gelecek vadediyor. Bu şirketlerle ortaklıklarla dünya pazarlarına açılma, dünya pazarlarından pay alma fırsatı söz konusu" dedi.

2050’DE 5 TRİLYON DOLARLIK EKONOMİ

Şimşek, Türkiye ekonomisinin büyüklüğünün 2050'de 5 trilyon doların üzerine taşınmış olacağına işaret ederek, şunları kaydetti: "Bizim, beşeri sermaye, altyapı ama en önemlisi Ar-Ge, inovasyon ekosistemini daha da güçlendirmemiz lazım. Bu konuda kat edeceğimiz çok mesafe var. Türk özel sektörünün daha çok Ar-Ge yapmasını ve teşviklerimizden yararlanmasını bekliyoruz. Çok güçlü desteğe devam edeceğiz."