Ulaşım
26 Şub 2014 17:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:55

Mega köprü günde 2 metre yol alıyor

İstanbul trafiğine nefes aldıracak Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla yükseliyor. Şehrin her iki yakasından da görülebilen kulelerin yüksekliği 208 metreye ulaştı.

Mega köprü günde 2 metre yol alıyor
Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatı adım adım ilerliyor. IC İçtaş - Astaldi JV tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan 3. köprünün kuleleri iyice belirginleşirken bağlantı yollarla ilgili tünel ve kazı çalışmaları da sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, 3. Boğaz Köprüsü’nün temel şaft kazıları ve temellerinin tamamlandığını bildirdi. Çalışmalar sürerken 3. köprünün kuleleri de günde 2 metre yükseliyor. Çalışmalar tamamlandığında kulelerden biri 322 diğeri ise 318 metre olacak.

2015’te tamamlanacak

Köprü üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek. 2015’te  tamamlanması hedeflenen 3. Boğaz Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu projesi’nin Odayeri - Paşaköy kesiminde. 4.5 milyar TL yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 gün IC İçtaş - Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na devir edilecek. 3. köprünün tasarımı mühendis Michel Virlogeux ile T-Engineering firması tarafından yapıldı. Projede 12 viyadük ile 9 alt geçit ve 3 üst geçitte betonarme imalatlar, kule ve ankraj bölgesi imalatları yapımı devam ederken, 20 menfez ile Riva ve Çamlık tünellerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Star