İnşaat
18 Eyl 2015 17:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:26

Kavacık'a dev üniversite hastanesi!

Medipol Üniversitesi yeni hastanesini Kavacık'ta hayata geçiriyor. Hastane; 3-4 yıl sonra açılacak...

Kavacık'a dev üniversite hastanesi!
Medipol Üniversitesi; Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından 49 yıllığına kiraladığı alanda yeni hastanesini hayata geçirecek. Beykoz Kavacık'ta hayata geçirilecek olan hastane toplam 220 bin metrekarelik alan üzerinde geliştirilecek.

Geçmiş yıllarda taşocağı olarak kullanılan arazi sonrasında ise otoyol ve 2. köprü yapımı sırasında karayolu şantiyesi olarak kullanılmıştı

Haliç ve Kavacık'ta yerleşkesi bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüs projesi Beykoz Anadolu Hisarı Mahallesi'nde 16 Pafta, 37 Ada, 84 Parselde, Üniversite Hastanesi projesi 16 Pafta, 37 Ada, 88 Parsel üzerinde yükselecek.



Yeni hastane yolda!

39 bin 124 metrekare alanda inşa edilecek olan Medipol Üniversite Hastanesi'nin toplam inşaat alanı ise 119 bin 91 metrekare. 4 bodrum kat, zemin kat ve 7 normal kat olmak üzere 12 katlı 2 ana blok ve 4 bodrum katlı bir yapı olarak tasarlanan Medipol Üniversite Kavacık Hastanesi projesinin alanı terkler sonucunda 30 bin 334 metrekare olacak.



Projede taban oturma alanı 11 bin 645 metrekare. 400 yatak kapasiteli Medipol Üniversite Kavacık Hastanesi'nin inşaatına da başlandı. Ayrıca kampüsün de yer alacağı hastane kapsamında hemen hemen tüm branşlarda alt yapısı olan bir model geliştirildi. İlk blok gelecek yıl öğrencilerin eğitimine yetiştirilecek. Hastanenin tümü ise 3-4 yıl sonra hizmete girecek.

İstanbul Medipol Üniversitesi Hastanesi nerede kuruluyor?



Proje; Kavacık Kavşağı'nın 50 metre güneybatısında ve Yeni Riva Yolu bitişiğinde yer alıyor. Projenin 50 metre batısında Medipol Üniversitesi bulunuyor.

Hastaneye bağlı kampüs yolda!



Hastane kapsamında 146 bin 582 metrekarelik İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü oluşturulacak. İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü'nün 20 bin öğrenci kapasiteli olması planlanıyor. Kampüste Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Birimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulları yer alacak.









Kübra GENÇ/Emlakeki.com