Konut Haberleri
07 Tem 2015 09:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

İstanbullular'a müjde!

Kabataş- Beşiktaş ve Halkalı Bahçeşehir uzantıları ile birlikte İstanbul Metrosu'nun en önemli hatlarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'nın Mecidiyeköy İstasyonu için yapım aşaması bugün itibariyle başladı.

İstanbullular'a müjde!
İnşaatın başlaması nedeniyle Şişli Fulya Mahallesi Bahçeler Sokak'ın bir bölümü trafiğe kapatıldı. Bu kapsamda yine Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil ve Ortaklar Caddeleri arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltmaları yapılarak trafik akışı sağlanacak. Yayaların emniyetli geçişi için ise işyeri ve binalara erişim için geçiş koridorları oluşturulacak. Kısmi daraltma yapılacak olan caddelerin girişlerine de “Metro İnşaat Çalışması” yazılı uyarı tabelası koyuldu.
Metro çalışmalarının başlamasıyla birlikte trafiğin karışacağını ifade eden bir esnaf, “Trafik arapsaçına dönecek tamamen felç olacak. Bence trafik tamamen duracak, araçları stop edeceğiz. Cevahir AVM'nin yanı yukarı çıkışları ve önünde 1 şerit kapatılacak. Bizim E-5 karayoluna çıkışımız büyük bir ihtimal Zincirkuyu'dan olacak. 2 ay millet nefes alamayacak” dedi.
Başka bir sürücü de, “Metro çalışması ara sokaklarda yapıldığı için çok fazla yoğunluk olmayacağını düşünüyorum. Caddeleri etkileyecek, okul açıldığı ve kazı yaptıkları zaman trafik kötü olacak. O zaman hiç çekilmeyecek” ifadelerini kullandı.
Başka bir esnaf ise, “Elbette yoğunluk olacak. Metronun yapılması Mecidiyeköy trafiğini biraz rahatlatabilir. Ancak aracını bırakıp da metroya binen kesim çok az. Metronun yapılması çalışan insanlar için iyi olur. Halk için iyi olacak ama aracı olan için bir şey değişmeyecek” şeklinde konuştu.
Çalışmaların 60 günde tamamlanması hedefleniyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte 70 bin yolcu taşıyacak. Bu hat daha sonra yapımına devam edilen Beşiktaş-Kabataş ve ihale hazırlıkları süren Halkalı-Bahçeşehir metrolarıyla birleşecek.