Konut Haberleri
14 Şub 2016 08:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

MASKO'dan dev AVM!

İstanbul hatta Türkiye'nin ilk mobilya kenti MASKO, 27 bin metrekarelik alanı, aksesuar AVM'si yaptı

MASKO'dan dev AVM!
İstanbul'un en büyük mobilya kenti MASKO devrim niteliğinde AVM... 32 dükkânın faaliyete başladığı bu binadan yıllık gelirin 3 milyon lira olacağını söyleyen MASKO Başkanı Selahattin Erdoğan, “Aynı binaya yönetimi de taşıdık. Eski yönetim binamızın yerine ise otel inşa edeceğiz. Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım olacak” dedi. Başkan Erdoğan, önümüzdeki dönemde yurtdışı tanıtım atağına da kalkacaklarını belirterek şöyle konuştu:

Sorunlara el attık
“Biz yönetime geldikten sonra ‘tuvaletler dahil’ yıllardır çözülmeyen sorunlara el attık. MASKO dünya çapında bilinen bir toplu iş merkezi ve ona yakışır altyapıya sahip olması gerekiyordu. Burası 13 zanaatkar grubun ortaklığıyla 1984’te kurulan bir kooperatifle hayata geçti. Temelini de 1987’de merhum Turgut Özal atmıştı. Şu anda MASKO’da 778 mağaza, 610 üye, 540 firma var. 480 bin metrekare kapalı alana sahip dev bir iş merkeziyiz. Yaklaşık 5 bin kişilik istihdamımız var. Bir evin ve işyerinin tüm mobilya ihtiyaçları buradan karşılanabiliyor. Çünkü Türkiye’nin bütün mobilyacıları burada.
MASKO’nun en öne çıkan özelliği ise iç pazar için olduğu kadar ihracat için de önemli bir merkez olması.  Burada ‘perakendeden ihracat’ da çok güçlü. Yurt dışından bir müşteri kendi evi için ihtiyaçlarını seçiyor, alıyor; biz de buradan onun evine gönderiyoruz. Bu şekilde Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 10’unu MASKO yapıyor diyebiliriz. Bu iş modelimizi daha da geliştirmek için şimdi yurt dışı tanıtım atağına kalkıyoruz. Yurt dışında fuarlara katılıyoruz, reklam ve pazarlama yatırımları yapıyoruz. Bu faaliyetlerimizi arttıracağız.”

İndirim devam ediyor
MASKO Başkanı Selahattin Erdoğan, Türkiye’nin çevresindeki çatışmalar nedeniyle MASKO’da da işlerin gerileme eğilimine girdiğini ancak bu sorunu da iç pazardaki inşaat canlılığı sayesinde ve ocak ayı başından şubat ayı sonuna kadar sürecek ‘yüzde 30 indirim’ kampanyasıyla aştıklarını söyledi. Erdoğan, “Sektör bu yıl iki fuar yaptı. Arada bir de Köln’de fuar olunca kısa sürede üç fuar nedeniyle yabancı ziyaretçi çok arttı. Biz de bunu alışverişe dönüştürmek için MASKO’da indirim kampanyası yaptık. Tüm firmaların katıldığı yüzde 30’luk bu indirim kampanyası sayesinde  cirolarımızı yüzde 30 kadar artırmayı başardık” dedi. Erdoğan, ziyaretçilerin MASKO içinde zahmetsiz dolaşması için özel ring araçlarını da hizmete başlattıklarını belirterek, vatandaşları indirim kampanyası bitmeden faydalanmaları için  MASKO’ya davet etti.
Hürriyet/Sadi Özdemir
ETİKETLER
#masko #masko aksesuar