Konut Haberleri
13 Eki 2015 10:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yapımına başlandı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkisi arasında inşa edilecek olan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yapımına başlandı

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yapımına başlandı
Tamamlandığında  dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğazı Köprüsü, Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkisi arasında yapılacak olup bugün dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo'daki Akashi Boğazı Köprüsü'nün rekorunu kıracak.

Çanakkale'de inşaatına başlanan köprü hakkında bilgi veren Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü için deniz seviyesinden 150-200 metre aşağıya inileceğin, şu an hem denizde, hem de karada zemin etüdü çalışması yapıldığını, köprü ayakları için yapılan ilk çalışmanın ise şu an zemin etüdü olduğunu söyledi. Köprünün yapılacağı boğazın genişliğinin 3 bin 600 metre oduğunu ve 800'er metre de kara tarafından içeriye girileceğini belirten Yılmaz, 3 bin 23 metre de asma bölüm bulunacağını ifade etti.

Anadolu'dan Avrupa'ya karşılıklı geçişlerde yaşanan yoğunluk sebebiyle vatandaşların bazen saatlerce beklediklerini belirten Başkan Yılmaz, Çanakkale Boğazı Köprüsü'nün hizmete açılmaı ile bu sorunun da sona ereceğini söyledi.