Ekonomi
11 Kas 2017 14:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Markette düştü! Yüklü tazminat

ABD'de, alışveriş için gittiği markette karpuz alırken düşen bir adam açtığı dava sonucu 7 buçuk milyon dolar tazminat kazandı.

Markette düştü! Yüklü tazminat
Alabama eyaletindeki, perakende devi Walmart'ta 2015'te yaşanan olayda 59 yaşındaki Henry Walkwer, karpuz almak isterken ayağı reyon önündeki tahte paletlere sıkışınca yere düştü. Kalçası ve bir bacağı kırılan Walkwer, markete dava açtı. Mahkeme Walkwer'i haklı bularak marketin 7 buçuk milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, olay sırasında 59 yaşında olan Walker'ın kazadan önce haftada 3 kez basketbol oynadığı, şimdi ise yürüteçle yürümek zorunda kaldığı belirtildi.

TEMYİZE GÖTÜRECEKLER

Walmart, karpuz reyonunun ülke genelinde kullanıldığını ve yaralanmanın müşterinin kendi dikkatsizliği nedeniyle yaşandığını savunuyor. Jürinin cezasını 'aşırı' bulduklarını belirten Walmart sözcüsü, kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Walker'ın avukatı Charlie Gower ise 'Walmart'ın kazayı umursamadığını' söyleyerek kararın adil olduğunu savundu. Gower "Birinin ayağının sıkışmaması için tahta paletin üstünü kapatmaları gerekiyordu ve yapmadılar" dedi.