Konut Haberleri
28 Mar 2017 17:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:04

Marketlerde bir dönem kapanıyor! Naylon poşetler tarih oluyor!

Marketlerde naylon poşetlerin kullanımı kalkacak. Poşet yerine file ve bez torbalar kullanılacak. Uygulama 1 Ocak 2018'de itibariyle geçerli olacak...

Marketlerde bir dönem kapanıyor! Naylon poşetler tarih oluyor!
Bir süredir marketlerde kullanılan naylon poşetlerin kalkacağına yönelik çıkan haberlerin ardından uygulamanın başlayacağı tarih belli oldu...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim  Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, naylon poşetlerin  marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2018'den itibaren yasaklanacağını belirterek,  "Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz"  dedi.

Altunbilek, doğada çözülmesi yüzyıllar süren, hem milletin geleceğini  hem insan sağlığını tehdit eden naylon poşet kullanımının satış noktalarında  ücretli olması yönünde yasal düzenlemenin 2018'in başında hayata geçeceğini  kaydederek, bu konudaki düzenlemenin ABD ve birçok Avrupa ülkesinde başarıyla  uygulandığını vurguladı.

Türkiye'de hayata geçecek düzenleme için çalışma yapacaklarını, naylon  poşetlerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararları vatandaşa anlatacaklarını  aktaran Altunbilek, yerel marketler olarak müşterilerine her türlü kolaylığı  sağlayacaklarını bildirdi.

Altunbilek, "Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba  kullanımına yönlendireceğiz. Geçiş sürecinde karton veya bez alışveriş torbası  hediye edeceğiz. Avrupa'da yasak olduğu için müşteriler alışverişe gelirken  alacakları ürünleri koyacakları file veya kaplarla geliyor." diye konuştu.

Bunu ilk olarak metropollerde başlatacaklarını dile getiren  Altunbilek, "Yıl başından itibaren naylon poşetlerin az kullanılması veya  kullanılmaması için belki direkt paralı diyemeyiz ama mutlaka zararlarını  anlatmalıyız, anlatacağız. Bu bilinci müşteriye aşılayacağız." ifadelerini  kullandı.

Altunbilek, 1 Ocak 2018'den itibaren alışverişlerde naylon  kullanımının yasaklanacağını belirterek, halihazırda naylon poşetin maliyetinin  müşteriye yansıtıldığını, yasağın başlamasıyla cüzi de olsa bu masrafın  müşterinin üzerinden kalkacağını bildirdi.