Konut Haberleri
28 Haz 2015 12:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:52

Mardin Kalesi'nde şok!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmalarının, Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacağı belirtildi.

Mardin Kalesi'nde şok!
Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, Mardin Kalesinin turizme kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, kalede arkeolojik kazıların Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacağını söyledi.

KAMUOYUNA YANLIŞ AKTARILDI

Mardin Kalesi kazısı, Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütüldüğünü belirten Erdoğan, ”Kale ile ilgili daha önce söylenen bazı rakamlar ve ödenek kısmı ise kamuoyuna yanlış aktarıldı. Alanda yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sur duvarlarının restorasyonuna yönelik olup kazı çalışmaları kapsamında 14 arkeolog, 3 restoratör, 1 heykeltıraş, 1 antropolog ve 1 harita teknikerinden oluşan 20 kişilik uzman kazı ekibi ve 60 işçi ile birlikte 2014 yılında kalede 3 ay süren arkeolojik kazılar yapılmıştır.“ dedi.

KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANACAK

2015 yılı arkeolojik kazı çalışmaları Ramazan bayramından sonra başlayacağını ifade eden Erdoğan, ”Proje kapsamında restorasyona yönelik kazılması öngörülen alanların kazı çalışmaları tamamlanacaktır. Ayrıca Mardin Kalesinde Diyarbakır koruma bölge kurulunda onaylanan Mardin Valiliğince ihalesi yapılan restorasyon ve kaya güçlendirme projesine ilişkin yüklenici firma tarafından uygulama çalışmaları devam etmekte olup 31.12.2015 tarihinde söz konusu çalışmalar tamamlanacaktır." şeklinde konuştu.