Yazlık Projeler
14 Haz 2014 10:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:14

Maliye yazlıkçıların peşine düştü!

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele eden Gelir İdaresi Başkanlığı, yazlıkları ve yazlık devremülkleri denetleyecek

Maliye yazlıkçıların peşine düştü!
Turizm sezonu boyunca yaygın ve yoğun vergi denetimleri yapılacak. Pansiyon apart, devre mülk ve dairelerin kiraya verilip verilmediği tek tek denetlenecek. Akşam'ın haberine göre, vergi denetimlerini etkin bir şekilde gerçekleştirmek ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yaygın ve yoğun denetim yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, bölgesel, sektörel veya mevsimsel yaptığı denetimlerde hem kayıp kaçağını önlemeye çalışıyor hem de yapılan denetimlerde vergi araştırmaları için veri sağlıyor.

15 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK
Maliye bu kapsamda, sahil kenarlarında yazın yüksek fiyatlara kiralanan evlere nefes aldırmayacak. Turizm sezonunun başladığı haziran ayından 15 Eylül'e kadar kiralık evlerle birlikte pansiyonlar, apartlar, devre mülkler yaygın ve yoğun vergi denetimi ne tabi tutulacak. Sektöre yönelik denetimlerde kaçak seyahat acentelerine de göz açtırılmayacak. Acentelerin rehberlerle sözleşme yapıp yapmadıklarına bakılacak. Maliye, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra birimlerinde bulunan denetim ekipleriyle koordinasyon halinde olacak. Talep halinde vergi daire başkanlıklarından veya defterdarlıklardan gerekli destek sağlanacak.

KAÇAK ACENTELERE TAKİP
Tüm illerin faaliyet alanı dahilinde turizm faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı yerlerde kaçak acentecilik faaliyeti dolayısıyla meydana gelen vergi kaybının önlenmesi amacıyla seyahat acentelerinin çalıştırdıkları turist rehberleriyle sözleşme yapıp yapmadıklarına da bakılacak. cak. Turizm sezonunun başladığı haziran ayından 15 Eylül'e kadar kiralık evlerle birlikte pansiyonlar, apartlar, devre mülkler yaygın ve yoğun vergi denetimi ğun olarak yaşandığı yerlerde kaçak acentecilik faaliyeti dolayısıyla meydana gelen vergi kaybının önlenmesi amacıyla seyahat acentelerinin çalıştırdıkları turist rehberleriyle sözleşme yapıp yapmadıklarına da bakılacak.

REHBERLERE YAPILAN ÖDEME DE İNCELENECEK
Acentelerin, turist rehberlerine yaptıkları ödemeleri kayıtlarına doğru geçirip geçirmedikleri incelenecek. Bu firmalarca sunulan hizmetler karşılığında alınan bedellere karşılık belge düzenine uyulup uyulmadığı denetlenecek. Seyahat acenteliği işletme belgesi olmaksızın çalışan ve kaçak tur faaliyetleri gerçekleştiren kişi ve kurumlar tespit edilece