Konut Haberleri
02 Mayıs 2015 16:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:37

Maktum yeniden Türkiye'de!

Dubai Emiri El Maktum'un sahibi olduğu otelcilik şirketi Jumeirah Group, Türkiye'deki ikinci otelini Bodrum'da açıyor

Maktum yeniden Türkiye'de!
123 yıllık tarihi Pera Palace oteliyle Türkiye'ye giriş yapan, Dubai Emiri El Maktum'un sahibi olduğu otelcilik şirketi Jumeirah Group, Türkiye'deki ikinci otelini Bodrum'da açıyor. Farklı konseptlerde odaların bulunduğu otelde onlarca hizmetçi ve uşağın hizmet verdiği bir de saray bulunuyor.

Dubai Holding'in lüks otel firması Jumeirah Grup'a ait Jumeirah Bodrum Palace, 1 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Açılışla ilgili olarak Jumeirah Grup Başkanı ve Grup CEO'su Gerald Lawless ve Jumeirah Bodrum Palace'ın Genel Müdürü Mete Atakuman dün Jumeirah Grup'un Türkiye'deki ilk oteli Pera Palace Hotel Jumeirah'ta bir basın toplantısı düzenledi.


Dünyanın en lüks otel yönetim gruplarından biri olarak Londra, Frankfurt ve Roma'dan sonra Türkiye'de ilk kez Pera Palace Hotel Jumeirah ile faaliyete başladıklarını hatırlatan CEO Lawless, "Mayıs ayında ise Jumeirah Bodrum Palace ile turizm sektöründe farkımızı ortaya koyacağız. Jumeirah Bodrum Palace, lüks turist için çekim merkezi olacak. Bu anlamda da Türkiye'nin lüks turizminin yükselen ivmesine önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ EN FAZLA TERCİH EDİLEN TESİS OLMAK"
Mete Atakuman ise Genel Müdürü olduğu Jumeirah Bodrum Palace'ın Türk turizmine çok ciddi katkı sağlayacağını, otelin geleneksel saray mimarisi konseptiyle tasarlandığını, içerisinde lüks villalar ve 6 yatak odalı bir sarayla birlikte 135 oda yer aldığını anlattı. Türkiye'nin, 2014 yılında 40 milyon kişiyi aşan turist sayısıyla, dünya turizminde ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Atakuman, henüz hizmete girmeden çok sayıda ülkeden rezervasyon aldıklarını belirtti ve "Hedefimiz 2016 yılında Bodrum turizminin en fazla tercih edilen tesisi olmak" dedi. Grubun, Türkiye'de yeni otel yatırımları için görüşmelerinin sürdüğünü de öğrenildi.
YUSUF DOĞAN / HT GAZETE