Konut Haberleri
30 Ağu 2015 09:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:16

Makrom Yapı'nın aranan patronu Lütfü Bakırcı yakalandı

İstanbul Mali Şube polisinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan makrom yapı yönetimindeki 8 kişiden 6 kişi tutuklandı

Makrom Yapı'nın aranan patronu Lütfü Bakırcı yakalandı
İstanbul Mali Şube polisi tarafından şikayetler üzerine Makrom Yapı'nın sahibi ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda ilk etapta 8 kişi gözaltına alınmış, Makrom Yapı'nın sahibi Lürfi Bakırcı ise evinde bulunamamıştı. Daha sonra özel bir hastanede boy uzatma ameliyatı olduğu ortaya çıkan Lütfü Bakırcı polisler tarafından gözaltına alınmıştı. 800'e yakın hak sahibinin mağdur olmasına neden olan olayda Makrom Yapı maket üzerinden projesiz olarak yüzlerce konut satmış ve hiçbirini teslim etmemişti.


Hatta firmanın reklam filminde oynayan ve bilgi sahibi sıfatıyla ifadesine başvurulan şarkıcı petek Dinçöz'e kendisine vadedilen dairenin teslim edilmesini belirterek mağdur olduğunu açıklamıştı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında polisin gözaltına aldığı ve aralarında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'nın da olduğu 18 kişiden 6'sı çıkarıldığı Büyükçekmece Nöbetçi Sult Ceza Hakimliği tararafından tutuklandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Osmanlı İnşaat'ın sahibi Osman Nuri Bakırcı ise serbest bırakıldı.