Sektörel
03 Oca 2017 07:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:55

Madenciye müjde! Kaza sigortası geliyor

iş kazalarının en çok yaşandığı sektörlerden biri olan madencilikte yeni kriterler geliyor. Bunlardan biri de kaza sigortası

Madenciye müjde! Kaza sigortası geliyor
İş kazası denilince akla gelen ilk sektörlerden biri de madenciliktir. Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, bağlı müesseselerde istihdam edilen personel için 'Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası' satın alacak. Yerin metrelerce altında canla başla çalışan madencilerin sigorta limitleri ise kişi başına ölüm ve sürekli sakatlık için 150 bin lira olarak belirlendi. İhale kapsamında sigorta süresinin bir yıl olacağı açıklandı.

TTK'dan yapılan açıklamada poliçelerin, 6 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Hakkındaki Tarife ve Talimatı Tebliği"nde belirlenen şartlara göre tanzim edileceği belirtildi. Açıklamada, "Aylık düzenlenen personel işe giriş çıkışları, ilgili aydan sonraki ay başında bildirilecek olup bu bildirimler yapılmadan ay içinde oluşacak kazalarda da bildirim yapılmış sayılacak ve sigorta şirketi kazayı reddetmeyecek. Personelin görev yerinin değişmesi halinde ayrıca bildirimde bulunulmayacak. Poliçeler, sigortalının bağlı olduğu genel müdürlük veya müesseseler adına yapılacak. Kişi başı ölüm 150 bin TL, kişi başı sürekli sakatlık 150 bin TL" denildi. Tekliflerin verileceği en son tarih 16 Ocak 2017 olarak belirlendi.