Ekonomi
22 Tem 2014 08:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:34

Maaş müjdesi! Hangi kuruma iyileştirme geliyor?

Hakim ve savcıların Yargıtay ve Danıştay üyeleri dahil tamamının maaşlarında önemli ölçüde iyileştirmeler yapacaklarını ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, Maliye Bakanlığı ile son rötuşlar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Maaş müjdesi! Hangi kuruma iyileştirme geliyor?
Avukatlıktan mesleğe kabul edilen hakim ve savcıların iftar yemeğine katılan Bakan Bozdağ, maaş zammı ve sicil affına ilişkin iki müjde verdi. Ağustos ayı içinde kanun tasarısını TBMM’ye sevk edeceklerinini altını çizen Bozdağ, sicille ilgili konularda da bakanlık olarak bir hazırlık içinde olduklarına değindi. Bakan Bozdağ, “Bu çerçevede sicil affıyla bir düzenleme yapacağız” dedi.

HSYK SEÇİMLERİ İÇİN TALİMAT

Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil de mesleğe yeni kabul edilen hakim ve savcı adayların önümüzdeki HSYK seçimlerinde oy kullanacaklarını belirterek, “Bu adaylarımız ilk HSYK seçimlerinde oy kullanacak kardeşlerimiz. Beklentilerimiz oldukça yüksek bu arkadaşlardan. HSYK seçiminde bu kardeşlerimizden oy kullanırken, vicdanlarına göre, ülkemizin hassasiyetlerini gözeterek oy kullanmalarını özellikle istiyorum, diliyorum” dedi.