Konut Haberleri
30 Haz 2016 15:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:28

Lyon Havalimanı ihalesi için görüşmeler başladı!

Nihat Özdemir'in şirketi Limak, Fransa'daki Lyon Saint Exupery Havalimanı'nın yüzde 60'ının satın alınmasıyla ilgili ihaleye teklif verecek konsorsiyuma katılmak için bir fonla görüşmelere başladı!

Lyon Havalimanı ihalesi için görüşmeler başladı!
Limak'ın Lyon havalimanı ihalesine ilgisi devam ediyor. Limak sonunda ihaleyle ilgili en ciddi adımını attı.

Reuters'a konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi iki kaynak, Limak'ın Fransa'daki Lyon Saint-Exupery havalimanının yüzde 60'ının satın alınması ihalesine teklif vermek amacıyla Cube adlı fon ile Cenevre havalimanından oluşan konsorsiyumuna katılmak için görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

Fransa'da Nice ve Lyon'daki iki ayrı havaalanı için 16 uluslararası firma yarışıyor ve ihaleye teklif verme süresi 4 Temmuz'da sona eriyor.
Sürenin daralması nedeniyle çalışmalarını hızlandıan Limak, verilen bilgiye göre en ciddi adımı attı ve finansman için Cube isimli fonla görüşmelere başladı. Hedef ise finansman garantisinin alınmasının ardından ihaleye teklif verecek olan 16 konsorsiyumdan birine katılmak.

Limak'ın ilgilendiği bir diğer ihale olan Nice havalimanı için ise halen bir yerel ortak aradığı gelen bilgiler arasında.

Nice Havalimanı ile ilgili ihaleye ise yaklaşık 8 firma veya konsorsiyumun ilgi gösterdiği belirtiliyor.

2015'TEN BERİ LİMAK İKİ HAVALİMANIYLA DA İLGİLENİYOR
Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 2015 yılında yaptığı açıklamada Lyon ve Nice havalimanlarının özelleştirlmesi ihalesiyle yakından ilgilendiklerini söylemişti. O tarihte verdiği röportajda Özdemir, "Fransa’da bir özelleştirme başladı. Bunu ilk başta Toulouse’da yaptılar. Burayı Çinli bir grup kazandı ve sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Bundan sonraki hedeflerin Lyon ve Nice havalimanları özelleştirilmesi olduğunu söylediler. Aslında devlet havalimanlarından yavaş yavaş çıkacağını açıkladı. Bizim de ortağımız Lyon havalimanı. Kendileriyle bu özelleştirme sırasında ’Lyon’da ve Nice’te bir şey yapabilir miyiz?’ diye konuşmaya başladık. Tabii her şey için çok erken. Ama bu havalimanları ile ilgilenebiliriz." demişti.