Konut Haberleri
27 Mayıs 2016 17:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:22

Lütfü Savaş: Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm!

Hatay'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentsel dönüşümde kutu gibi evlerin yapıldığını belirtti...

Lütfü Savaş: Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm!
Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Hatay’da gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuların yüzde 80'inin riskli olduğu Hatay'da yapılması gereken kentsel dönüşüm uygulamaları masaya yatırıldı.

Türkiye'nin pek çok noktasında kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapıldığuını vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentsel dönüşüm olarak kutu gibi evler yapıldığını bunun kentsel değil rantsal dönüşüm olduğunu söyledi.

Zirvede Hatay’ın kimlik sahibi bir kent olduğu, bunun daha da fazla ön plana çıkarılması gerektiği vurgulanırken  kentin deprem bölgesinde olması sebebiyle yapı stoğunun neredeyse yüzde 80’inin riskli olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşümü Hatay’ın her noktasına taşımayı planladıklarını açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentin kimliğine uygun kentsel dönüşüm yapıldığında tüm şehrin kazançlı çıkacağını bu kapsamda dönüşüm kapsamında sosyal alanlar, parklar ve geniş yolların da yapılması gerektriğini söyledi.

Hatay’ın Suriyeli göçmenlerden çok yorulduğunu da vurgulayan Savaş, göçmenler sebebiyle ekonominin çok gerilediğini,  Uzun Çarşı’ya Suriye savaşından önce günde 750 bin dolar girerken bugün ancak 50 bin dolar girdiğini ayrıca Suriyelilerin ucuza çalışması sebebiyle Hataylıların iş bulamadığını bu sorunun artık bitmesi gerektiğini söyledi.