Konut Haberleri
18 Ara 2014 11:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:19

Lüksemburg devi ile ortaklığa gidiyor

Türkiye’nin en büyük vinç üreticisi VİNÇSAN, Lüksemburg’lu CTI ile ortaklığa gidiyor. Taraflar ortak bir şirket kurma kararı aldı.

Lüksemburg devi ile ortaklığa gidiyor
Konu ile ilgili gelişme Rekabet Kurulu’na yapılan başvuru sonrası ortaya çıktı. RK’dan yapılan açıklamada “Bildirime konu devralma işlemi, CTI Systems S. A.  ve VİNÇSAN’ın eşit oranlarda pay taahhüt ederek (%50 -%50) yeni bir şirket kurmak suretiyle bir ortak girişim oluşturmalarına ilişkindir” denildi.

TEMELİ 1979'DA ATILDI
VİNÇSAN Vinç San. ve Tic. A.Ş.’nin temeli 1979 yılında atıldı. İstanbul Pendik’te faaliyet gösteren şirket, Türkiye’nin bir çok büyük firması ile çalışıyor. Yurtdışında da bir dizi faaliyeti olan VİNÇSAN, gezer köprü vinçleri, portal vinç, özel kaldırma ve taşıma makinaları ve çelik konstrüksiyon imalatı yapıyor.

VİNÇSAN ile ortak şirket kurma kararı alan CTI ise 1984’te kurulmuş. Şirket, teleplatformlar, vinç sistemleri, otomatik saklama ve geri alma sistemleri, uçakların hangara çekilmesi sistemleri, manipülatör ve yükleme sistemleri alanında faaliyet gösteriyor.

İki şirketin güçlerini birleştirmesi, vinç pazarında önemli bir gelişmeye yol açması bekleniyor.
hurriyet.com.tr/EKONOMİ