Konut Haberleri
06 Şub 2016 11:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Lüks otelin yeni sahibi kim olacak?

Halkbank'ın icradan satın aldığı Mardan Palace'ı satmaya karar verdiği öğrenildi. Satışından gelen parayla da verilen krediler tahsil edilecek.

Lüks otelin yeni sahibi kim olacak?
Mardan Palace yeniden satılıyor. Azeri iş adamı Telman İslamov’un sahibi olduğu Mardan Palece oteli geçtiğimiz kasım ayında icradan satılmıştı. 719 milyon lira bedelle ihaleye çıkarılan oteli Halkbank 360 milyon 50 bin lira bedelle satın aldı. Ancak ihalenin iptali için Mardan Palace’nin bağlı olduğu AST İnşaat tarafından dava açılmıştı.

Lüks otel ile ilgili yargı süreci devam ederken konu bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’ın 8 soruluk önergesini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtladı. Soru önergesinde öne çıkan konuların başında, zararda olduğu, etkin bir biçimde işletilmeyen otelin, kamu bankası eli ile nasıl işletileceği, oluşacak zararın tüm yurttaşlardan karşılanacağı vurgulandı. Soru önergesine verilen yanıtta ise, söz konusu otelin, bankanın var olan alacaklarını tahsil etmek için alındığı kaydedildi. Yanıtta, oteli Halkbank’ın işletmesinin söz konusu olmadığı, anılan otelin satışa konulacağı böylelikle verilen kredilerin tahsil edileceği vurgulandı.