Konut Haberleri
28 Haz 2017 15:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Limak 'enerji insanı' yetiştiriyor

Limak Holding, 'Türkiye'nin Enerji Akademisi' projesiyle hem mühendislik öğrencilerine enerji sektöründe iş fırsatları sunmayı hem de örnek bir sanayi-üniversite işbirliği yaratmayı hedefliyor.

Limak 'enerji insanı' yetiştiriyor
Enerjiden inşaat sektörüne kadar birçok alanda başarılara imza atan Limak Holding, şimdi de Enerji Akademisi projesiyle mühendislik öğrencilerine enerji sektörü alanında iş fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir; mevcut yapıları yenilemek için eğitimin vazgeçilmez önem taşıdığını belirtti.

Özdemir, "Sistemleri özelleştirerek daha verimli çalışmasını sağlamayı hedefliyoruz. Üniversite eğitimi ile sektörün gerçeğini buluşturuyoruz. Limak Enerji, bu projeyle sadece sektörel bazda değil, yetişmiş iş gücü alanında da piyasa yapıcı konumunu güçlendirmeyi hedefliyor" dedi.

7 GÜNDE 2 BİN 400 BAŞVURU
Batuhan Özdemir, enerji sektöründe kaliteli insan gücü yetiştirme konusunun Enerji Bakanlığı'nın da öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye'nin Enerji Akademisi, her yıl devlet üniversitelerinin elektrik, elektrik-elektronik, makine, inşaat, endüstri, enerji sistemleri, maden, petrol ve işletme mühendisliği bölümlerinden, ortalaması 2.5'un üzerinde olan 3. ve 4. sınıf öğrencilerini eğitmeyi hedefliyor. 20 Şubat'ta başlayan projeye 7 gün içinde yapılan başvuru sayısı 2 bin 400 oldu. "Yetkinlik Belirleme Aşaması" olarak tanımlanan bir testi ve bir dakikalık "video" tanıtımını başarıyla geçebilen 100 öğrenci ise Türkiye'nin Enerji Akademisi'nde uluslararası geçerliliği olan sertifikalı eğitim programına katılmaya hak kazandı.

100 ÖĞRENCİNİN 45'İ KIZ
Batuhan Özdemir konuşmasına şöyle devam etti: ''Programın en başında, kabul edilecek öğrencilerin minimum yüzde 30'unun kız öğrencilerden oluşmasına karar verildi. Gelinen noktada ise programa kabul edilen 100 öğrencinin 45'ini kız öğrenciler oluşturuyor. Program 4 aylık bir eğitimden oluşuyor. 48 oturum BÜYEM tarafından, 4 oturum ise Limak Yöneticileri tarafından online ortamda verilecek.''
Böylece eğitim sürecinde akademik bilgi ile iş deneyimi bir arada BÜYEM tarafından verilecek dersler arasında İş Dünyası için Etkin İletişim; Girişimcilik ve İnovasyon; Mühendisler için Finans; İş Planlama ve Proje Yönetimi; Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Elektrik Sektörünün Sürdürülebilirliğe Yönelik Etkileri; Enerji Kaynakları, Yenilebilir Enerji, Akıllı Şebeke ve Enerji Kalitesi; Enerji Üretimi, İletimi ve Dağıtımı; Enerji Piyasası ve Güvenli Arz gibi konular yer alıyor.

BÜ SERTİFİKASI
Limak yöneticileri tarafından verilecek ders başlıkları; Enerji Ticareti; Enerji Güvenliği; Tarifeler ve Stratejik Yönetim olacak. Programı başarıyla tamamlayan üniversite öğrencilerine Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından Boğaziçi Üniversitesi Sertifikası verilecek. Ayrıca, BÜYEM'in akredite olduğu, dünyanın en büyük eğitim çözümleri kuruluşu Pearson tarafından da başarılı olan katılımcılara NCCER Enerji Sertifikası verilecek. Söz konusu sertifika ABD ve 20 ülkede geçerli olacak. Ve bu arada, ilk 20'ye giren başarılı öğrencilere Limak Enerji bünyesinde istihdam ve staj imkanı da sağlanacak.