Ekonomi
10 Mar 2015 09:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

Türkiye'nin ilk özel bankası geri dönüyor!

Türk Ticaret Bankası, BDDK ile dava yolunun dışında bir uzlaşı sağlanırsa torba yasayı beklemeden yeniden lisans alabilecek

Türkiye'nin ilk özel bankası geri dönüyor!
Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Daire Başkanı Abdullah Güzeldülger, Türk Ticaret Bankası’nın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile dava yolunun dışında bir uzlaşı sağlanırsa torba yasayı beklemeden yeniden lisans alabileceğini belirtti. Türk Ticaret Bankası’nın bankacılık faaliyet izni almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na 14 Mart 2014 tarihinde yaptıkları başvurunun kabul edilmemesi üzerine Ankara 3. İdare Mahkemesi’ne açtıkları dava sürecinin devam ettiğini anlatan Güzeldülger, şöyle konuştu:
“Şu anda söz Meclis’in. Yasa Meclis’ten geçerse, dava süreçleri ortadan kalkarak yasa yoluyla Türk Ticaret Bankası kaldığı noktadan hayatına yeniden devam edecek. Bundan önce eğer BDDK ile olan müzakerelerimiz dava yolunun dışında bir uzlaşı ile sonuçlanırsa o zaman da yasayı beklemeden zaten BDDK yoluyla bankanın yeniden lisans alması söz konusu olacak. Her iki durumda da banka yoluna kaldığı yerden devam edecek.”

'KAZANDIRMA SEMPOZYUMU'
Bankanın 102. yıldönümünde “Tasarrufların Artırılmasında Bankacılığın Yeri ve Türkbank’ın Ekonomiye Kazandırılması” sempozyumu düzenlendi.

‘EMLAKA GÖMDÜĞÜMÜZ PARA NE KADAR KÖTÜ BIR KULLANIM’
Türkiye İş Bankası Başkanı Ersin Özince de sempozyumda gelişmiş toplumlardaki mali sektör çeşitliliğinin ve derinliğinin Türkiye’de olmadığına işaret ederek, “Türkiye, ekonomisinin büyüklüğü ile mütenasip bir mali sektöre sahip değil. Bunun için de bankacılık ve sermaye piyasasının büyümesi gerekir. Emlakta gömdüğümüz paranın da tasarruf açısından ne kadar kötü bir kullanım olduğunu hatırda tutmamız lazım” dedi.
HT GAZETE