Magazin
24 Ağu 2015 10:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:11

Kuzuların Sessizliği filminin çekildiği ev 300 bin dolardan satışa çıktı!

Sinema tarihinin kült filmleri arasında yerini alan 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği'nin çekildiği ev satışa çıktı. Filmin hayranları evi satın almak için başvurdu...

Kuzuların Sessizliği filminin çekildiği ev 300 bin dolardan satışa çıktı!
Jonathan Demme’in yönetmenliğini üstlendiği 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) adlı filmde Ted Levine’in canlandırdığı Buffalo Bill karakterinin yaşadığı ve kurbanlarını işkenceyle öldürdüğü “dehşet evi” yeni sahibini bekliyor. ABD’nin Pittsburgh kenti yakınlarındaki evin sahipleri Scott ve Barbara Lloyd evi 300 bin dolara satışa çıkardı.



1977 yılında nikahlarını da bu evde kıyan ve her ikisi de 63 yaşında olan Lloyd çifti buradan ayrılacakları içinse hüzünlü. Barbara Lloyd “Bu evde evlendik, oğlumuzu bu evde büyüttük. Ama şimdi taşınmaya hazırız” diyerek hissettiklerini anlattı. Kuzuların Sessizliği’nin bazı sahnelerinin çekildiği ev, üç katlı. Bahçesinde bir yüzme havuzu bulunan ev, 1910 yılında inşa edildi. Viktoryan tarzdaki evin dört yatak odası bulunuyor.



Evdeki mobilya ve döşemelerin çoğu filmin çekildiği dönemdekiyle aynı. Tek ayrıntı, filmde bu evde yaşayan Buffalo Bill karakterinin kaçırdığı genç kızı hapsettiği bodrum katının gerçekte olmaması. Anthony Hopkins, Jode Foster, Ted Levine ve Scott Glenn’in başrollerini üstlendiği film, 7 dalda Oscar adayı olmuş tören gecesinden de 5 ödülle ayrılmıştı.