Konut Haberleri
21 Ağu 2017 15:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Kuzu Grup ''en büyükler'' listesinde 11 basamak yükseldi!

Türk müteahhitlerinin ''Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi'' listesinde öncü konumda bulunmalarına Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu'dan açıklama geldi. Kuzu, bu tablonun çok gurur verici olduğunu ifade etti.

Kuzu Grup ''en büyükler'' listesinde 11 basamak yükseldi!
Dünyadaki yatırımlarıyla isimlerinden söz ettiren Türk müteahhitler Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan ''Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi'' listesinde de yer edinmeye devam ediyor. Bu kapsamda Türk şirketlerin sayısı 46'ya yükseldi ve 10’uncu kez Çin’den sonra dünya 2’ncisi oldu.

Bu gurur verici tabloyla ilgili markalı konut üreticisi Kuzu Grup'tan da bir açıklama geldi. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu,“İnşaat sektörümüz, uluslararası platformlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Dünyanın her yerinde prestijli projelere imza atan sektörümüz, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Ülkemizin adını böyle önemli platformlarda görmek bizim için gurur verici'' şeklinde konuştu.

Kuzu Grup 11 basamak yükseldi

Özen Kuzu, ''Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda proje hayata geçiren Kuzu Grup olarak bu yıl 11 basamak yükselerek, ENR listesinde 130’uncu sırada yerimizi aldık. Yeni projeler üstlenerek, dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz'' dedi.  

100 binden fazla konut projesi

Tamamlanan 500’ün üzerinde proje ve 100 binden fazla konuta sahip olduklarını belirten Kuzu, 'bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ile ülkemizin başarısına katkı sağlamaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi. Yaklaşık 75 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kuzu Grup, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 2015 yılında 151’inci, 2016 yılında ise 141’inci sırada yer almıştı.