Konut Haberleri
25 Ağu 2016 08:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Kuzey Marmara Otoyol Projesi tam gaz ilerliyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle birlikte bağlantı yollarının da planlanan zamanda tamamlanması için Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla genelge yayımlandı...

Kuzey Marmara Otoyol Projesi tam gaz ilerliyor
İstanbul Boğazı'ndaki üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle birlikte bağlantı yollarının da planlanan zamanda tamamlanması için Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla genelge yayımlandı. Genelgede Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Kınalı-Odayeri ve Kurtköy- Akyazı bağlantı yollarının bir an önce tamamlanabilmesi için alınacak tedbirler açıklandı. Buna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce (KGM) ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerinin bağlantı yolları dahil belirlenen süre içinde tamamlanabilmesi için alınacak tedbirlere yer verildi. Proje kapsamında yapılacak kamulaştırmalar için gerekli ödeneklerin serbest bırakma işlemlerinin, işlerin gecikmesine meydan verilmeyecek şekilde yapılması ve yıl içerisindeki ödeneklerin tamamının ilk üç ayda serbest bırakılması kararlaştırıldı.

Başbakan Yıldırım, bakan olduğu dönemde gerçekleştirdiği ihale sonrasında geçiş ücretleriyle ilgili öngörülerini de paylaşmıştı. Buna göre Kurtköy-Akyazı arası için toplam geçiş ücreti yaklaşık 19 lira + KDV, Kınalı'dan Akyazı'ya kadar toplam ücret ise 52 lira + KDV olacak olarak açıklanmıştı. Kurtköy'den 3. havalimanına olan mesafenin geçiş ücreti ise 25 lira+KDV, Kınalı- Havalimanı arası bölüm için toplam geçiş ücreti ise yaklaşık 10.5 lira + KDV olarak öngörülmüştü.