İnşaat
26 Ağu 2015 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:13

Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı, Avrupa'da model liman kabul edildi!

Ege Ports Yolcu Limanı Genel Müdürü Güngör: "Global Liman İşletmeleri çatısı altında Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı’nın hizmet kalitesi ile Avrupa da model liman işletme olarak kabul edilmesi ülkemiz adına ve bizler adına gurur vericidir" dedi...

Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı, Avrupa'da model liman kabul edildi!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Hollanda arasındaki "2getthere Maritime/ Focus on Turkey" programı kapsamında, Hollanda Amsterdam Liman yetkilileri Kuşadası'na geldi.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı (UDHB)  Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan program kapsamında, genel müdürlük yetkilileri ile birlikte Hollanda Amsterdam Limanı İş Geliştirme Genel Müdürü Jan Egbersten, Proje Müdürü Otto Heeres ve 6 kişilik heyet, Kuşadası Ege Ports yolcu limanını ziyaret etti.

- Model işletme

Heyeti karşılayan Kuşadası Ege Ports Yolcu Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, yaptığı açıklamada,  Global Liman İşletmeleri çatısı altında Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı’nın hizmet kalitesi ile Avrupa da model liman işletme olarak kabul edildiğini belirtti. Güngör, "Global Liman İşletmeleri çatısı altında Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı’nın hizmet kalitesi ile Avrupa da model liman işletmesi olarak kabul edilmesi ülkemiz adına ve bizler adına guru vericidir. İşletmemizin uluslararası standartlarda oluşturulan işletim yönetimi ile bu başarıyı sağladık" dedi.

Misafir heyete Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı adına refakat eden, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü yetkilisi Bülent Sönmez de açıklamasında  Bakanlıkları ile Hollanda tarafı arasında sürdürülen ikili izleme programının devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir denizcilik sektörü, limanlar ve hinterland bağlantılarına ilişkin Hollanda'dan gelen heyet, alacakları deneyimleri ve bu gelişmeleri ülkelerinde kullanıp kullanılamayacağını, çalışmaları esnasında raporlayacaktır. Anılan faaliyet esnasında Amsterdam Limanı yetkilileri, Türkiye’de kruvaziyer limanlar konusunda gerçekleştirilecek görüşme ve işbirliğinin, ülkemizin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Ege Porst kruvaziyer limanı olarak uygun görmüştür. Ege Ports, kruvaziyer liman işletmeciliğinde model liman işletmelerinden birisi, örnek model alınabilecek bir limandır."