Ekonomi
20 Eki 2017 09:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Küresel piyasaların gözü Yellen'da

Haber ve veri trafiğinin etkisiyle karışık bir seyir izleyen küresel piyasalar Fed Başkanı Yellen'ın konuşmasına odaklandı.

Küresel piyasaların gözü Yellen'da
Küresel piyasalar, haber ve veri trafiğinin etkisiyle karışık bir seyir izlerken, haftanın son işlem gününde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasının takip edileceği belirtiliyor.
 
ABD'de Federal hükümetin 2018 mali yılına yönelik bütçe tasarısı, Senato'dan 49'a karşı 51 oyla geçerken, Başkan Donald Trump'ın Fed Başkanlığı için adı geçen kişilerle yaptığı görüşmeler ve konuyla ilgili yorumlar, yatırımcıların odak noktasında kalmaya devam etti. Dün açıklanan işsizlik maaşı başvurularının 222 binle 44 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından Dow Jones ve S&P 500 endeksleri, sınırlı da olsa kapanış rekorlarına devam etti. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,29 değer kaybetti.

İKİNCİ KEZ ATANMA OLASILIĞI

Analistler, Trump'ın, görev süresi birkaç ay sonra dolacak olan Fed Başkanı Janet Yellen ile ikinci kez atanma olasılığını görüştüğünü belirterek, konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edileceğini, ayrıca bugün Yellen'ın "Finansal Kriz Sonrası Para Politikası" başlıklı sunumunda yapacağı açıklamaların piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini vurguladı.