Ekonomi
03 Eyl 2017 10:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Kurbanlıklar elde kaldı!

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde hayvan besicileri çadırlarını toplamaya başladı. Küçükbaşlar ise satıcıların elinde kaldı. Fiyatların düşmesine rağmen, kurbanlıklar satılamadı.

Kurbanlıklar elde kaldı!
Kurban Bayramı'nın henüz ikinci günündeyken hayvan besicileri evlerine dönmek için çadırlarını toplamaya başladı. Küçükbaş besicileri kurbanlıkların ilk günkü fiyatlarından 400-500 lira daha düşük olmasına rağmen yine de hayvanlarını satamamaktan şikayetçi. Kurban satış alanına gelen vatandaşlar ise fiyatların düşmesine rağmen hala yüksek olduğunu söyledi.

Kurbanlıklara ilgi az

Habertürk Haber Merkezi'nden Akıncan Abadan'ın haberine göre, çevre illerden kurban satış yerlerine gelen küçükbaş besiciler, fiyatların düşmesine rağmen satış yapamadıklarından ve ilginin az olduğundan şikayetçi. Ali Abatay isimli besici, "Satışımız oldu biraz. Bu sene durgun. Bugün de bakalım inşallah işimiz olur satarız.

Fiyatlar ilk güne göre biraz daha düşük" diye konuştu. Bir başka satıcı da "İlk gün 1100-1200 liraya sattık bugün 500-600'e satıyoruz. Fiyatlar düştü ama ilgi az. Elimizde kalanları da satarız ama, bedava vereceğiz gibi. Tatilin uzun olması bizi etkiledi" dedi.

Evlerine dönüyorlar

Kurban satış alanındaki büyükbaş hayvan besicileri ise büyük oranda hayvanlarını sattı. Çoğu besicinin çadırlarını söktüğü görüldü. Bütün hayvanlarını sattığını söyleyen Alaattin Karadağ isimli besici, "Şimdi çadır sökme zamanı evlerimize döneceğiz" diye konuştu. Bir başka büyükbaş besicisi Hüseyin Fidan ise, "Satışlar çok güzel geçti, bugün de geldim çadırımı söktüm şimdi de eve gideceğim bayram yapmaya. 60 hayvanımın tamamını sattım" dedi.

Kurbanlık alanda büyükbaş çadırları dışında kesim çadırları da toplanmaya başlandı.