Ekonomi
04 Ağu 2017 11:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken tatilin kaç gün olacağı ise hala merak konusu. Turizmciler tatilin 28-29 Ağustos tarihleriyle birleştirilmesinin birçok sektöre olumlu katkısının olacağı görüşünde.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
Turizmciler ve çalışanlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merakla bekliyor. Bu yıl 1 Eylül tarihinde başlayacak Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi ihtimaliyle 6 günlük bir tatil beklentisi ortaya çıktı.

Önceden ilan edilmesi turizmi canlandırır

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr.İge Pırnar,
"30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, toplam tatil süresinin 6 güne çıkması ihtimalini ortaya çıkarıyor. Eğer, Hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin de resmi veya idari tatil ilan edilme olasılığı gerçekleşirse Kurban Bayramı tatilinin süre olarak 10 günü bulması söz konusu" diyerek uzatılma kararı alındığı takdirde, uzun süreli bir tatilin önceden ilan edilerek duyurulmasının turizm bölgelerine ciddi anlamda ekonomik katkısının olacağını söyledi.

Otellerin doluluk oranları yüzde 100'lere çıkabilir

Böyle bir durumda özellikle sahil bölgelerindeki konaklama tesislerindeki doluluk oranlarının yüzde 90 yüzde 100'lere çıkabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İge Pırnar, "Bu bağlamda uzatılmış bayram tatillerinde iç turizmde en çok talep Antalya ve Ege bölgelerinde olurken kültür turizmi turlarına talep de artıyor. Sektör temsilcileri halihazırda yaklaşan bayram tatili için artan bir talep grafiği olduğunu belirtiyor.