Konut Haberleri
31 Ağu 2015 16:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:17

Kurban Bayramı ne zaman? İşte tarih...

Herkesin merakla beklediği Kurban Bayramı ne zamana denk geliyor? Hangi günler tatil olacak? İşte cevabı...

Kurban Bayramı ne zaman? İşte tarih...
Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir Kurban Bayramı aynı tarihlere tekabül eder. Peki Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?

İşte Kurban Bayramı tarihi
AREFE: 1/2 GÜN 23 EYLÜL ÇARŞAMBA
1. GÜN 24 EYLÜL PERŞEMBE
2. GÜN 25 EYLÜL CUMA
3. GÜN 26 EYLÜL CUMARTESİ
4. GÜN 27 EYLÜL PAZAR

Kurban Bayramı'nın önemi...
Istılahta, yani bir İslam dini terimi olarak Kurban, Allah'a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler:

Kurbanlık fiyatları ne kadar?
Kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatları : 5 bin ile 8 bin arası
Kurbanlık kuzu, koyun, koç küçükbaş hayvan fiyatları : 700 ile 1200 TL arasında
Canlı hayvan kilosu 10-15 TL arası olacağı düşünülüyor.
Büyükbaşta fiyat 5 bin ile 8 bin TL arasında, küçükbaşta ise 700 TL ile 1.100 TL arasında değişecek. Canlı hayvanın kilosunun 10-15 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.
Geçen yıl 250 TL den başlayan küçükbaş fiyatları bu yıl 450 TL den başlıyor.

Ankara'da sektörün temsilcileri ile etkinlikte buluşan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Bılıkçı yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 77,5 milyon nüfusunun yanı sıra yıllık 37 milyon kişiyi bulan turistin et tüketiminin karşılandığına işaret ederek, ülkede artan hayvan sayılarına ve gelişen kırmızı et üretimine rağmen kırmızı et fiyatlarındaki artışın durdurulamadığından yakındı. Bılıkçı, söz konusu artışı yem ve yem ham maddelerinde görülen artışa bağlamanın doğru olmayacağını, sorunun ana kaynağının Türkiye'de canlı besi başlangıcı hayvan sayısının az olması ve dolayısıyla besi başlangıcı canlı hayvan fiyatlarının yüksekliği olduğunu kaydetti.

Okullar ne zaman açılıyor?
Herkes bu soruyu soruyor: Okullar ne zaman açılacak? 'Okullar Kurban Bayramı'ndan sonra açılsın' isteği sonuç buldu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, okulların açılacağı tarihi açıkladı, okulların açılışı ertelendi. Tüm Türkiye'de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullar 28 Eylül'de açılacak.