Krediler
13 Kas 2013 10:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:39

Kredi takipi en çok bu ilde yapıldı!

Eylül ayı itibari ile açıklanan verilerde, İstanbul ve Ankara sürpriz yapmazken Adana takipteki kredi oranı ile dikkat çekiyor.

Kredi takipi en çok bu ilde yapıldı!
BDDK, eylül ayı itibarıyla illerin mevduat, kredi ve kart yapısını da ortaya koydu. Eylül itibarıyla bankacılık sisteminin kullandırdığı toplam nakdi krediler 1 trilyona yaklaştı. Tabii burada aslan payını 400.9 milyar lira ile İstanbul aldı. İkinci Ankara'nın kullandığı kredi ise 119.7 milyar lirada kaldı. Tasarruf miktarına bakıldığında İstanbulların kullandığı kredinin yarısı kadar yani yaklaşık 219 milyar liralık tasarruf ettiği görülüyor.
İstanbul ve Ankara sürpriz yapmazken Adana takipteki kredi oranı ile dikkat çekiyor. İlk on içerisinde yer alan Adana'nın kullandığı kredi de 22.2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 400 milyar lira kredi kullanan İstanbullunun takipteki alacak tutarı 9.8 milyar lira düzeyinde olurken, Adana'da bu rakam 1.2 milyar lirayı buldu.
Yani takipteki alacakların, toplam kredilerine oranı yüzde 5.8 gibi oldukça yüksek seviyede gerçekleşti. Kredi türleri itibarıyla 2012'de tüm kredi türlerinde gözlenen takipteki alacak artışının 2013 yılının ücüncü çeyreğinde de devam ettiği ifade edildi. Önceki çeyrek ile karşılaştırıldığında takipteki alacaklarda en fazla artış yüzde 10.4 ile bireysel kredilerde gözlendi.