Konut Haberleri
27 Mayıs 2016 11:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:22

Kredi kartı kullananlar dikkat! Tüm bilgileriniz satılıyor...

Çağrı merkezi çalışanları bilgilerimizi internette satıyor! Vatandaşlara, "Alışveriş sırasında 'anne kızlık soyadı' gibi ekstra bilgi talep ediliyorsa, buradan uzak durun" uyarısı yapılıyor

Kredi kartı kullananlar dikkat! Tüm bilgileriniz satılıyor...
Milyonlarca kredi kartı bilgisinin sosyal medyada satışa çıkarıldığı iddiası ortaya atıldı. İddialara göre; kendilerini çağrı merkezi çalışanı olarak tanıtan kişiler, buradan kart bilgilerini satmaya başladı. kişisel bilgiler de var sağlık sigortasından ilaçlara, akıllı telefonlardan tatil paketlerine kadar birçok alanda ürün telefonla satılıyor. Bu işlemlerde kredi kartı bilgilerini veren bazı kişiler, dolandırıcıların da ağına düşüyor. Tüm kart bilgileri kayıt altına alınıyor. Takvim'deki habere göre, sosyal medyada satış yapanlar, en güncel kart bilgilerini sattıklarını öne sürüyor. Satılan verilerde kart numarası, son kullanım tarihi, kartın arkasındaki güvenlik kodu ve kişisel bilgiler yer alıyor.

İnternetten alışveriş yaparken, şunlara dikkat edilmesi gerekiyor: "Künyesinde ticari unvanı bulunan siteleri, yıllardır E-ticaret alanında hizmet verenleri tercih edin. Alışveriş sırasında 'anne kızlık soyadı' gibi ekstra bilgi talep ediliyorsa, buradan uzak durun. Ayrıca sipariş sonrası ekstra bilgi talep ediliyorsa, kesinlikle paylaşmayın. Kredi kartı bilgilerinizle alışveriş yaptığınızda mutlaka SMS onayı şartını koyun. Bankanızla bunu görüşebilirsiniz."..