Konut Haberleri
30 Eki 2014 14:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:04

Kosifler Oto’dan Murat Tosun Akademi ile ileri sürüş teknikleri eğitimi!

Kosifler Oto’nun Murat Tosun Akademi ile gerçekleştirdiği organizasyonunda katılımcılar kendilerini trafikte tehlikelerden korumanın yollarını öğrendi!

Kosifler Oto’dan Murat Tosun Akademi ile ileri sürüş teknikleri eğitimi!
Kosifler Oto’nun İzmit Körfez Pisti’nde düzenlediği organizasyonda Murat Tosun Akademi tarafından Kosifler Oto müşterilerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.



Bu eğitim ile katılımcılara kaygan ile birlikte kuru zeminlerde karşılaşabilecekleri tehlikelerden kurtulmanın incelikleri öğretildi.

Soğuk ve yağışlı havalar kendini hissettirmeye başladı. Karlı havalar ise yakın zaman da hayatımızı etkilemeye başlayacaktır. Başta yağmur ve/veya kar yağışının sebep olduğu ıslak zemin ve trafikte karşılaştığımız kurallara uymayarak trafikte tehlikeye davet çıkaran sürücüler, seyir halindeyken birçok kaza yaşanmasına sebep olabiliyor.

Maddi ve manevi kayıplara neden olan bu unsurlar ile ilgili müşterilerini bilinçlendirmek ve trafikte daha güvenli nasıl seyahat edebileceklerini uygulamalı olarak öğretebilmek için Kosifler Oto, Murat Tosun Akademi’nin de desteğini alarak ileri sürüş teknikleri eğitimi projesini hayata geçirdi.

Organizasyon kapsamında İzmit Körfez Pisti’nde kurulan eğitim istasyonları ile Kosifler Oto müşterileri, yapılan teorik eğitimler ile önce araçlarını güvenle kullanabilmek için temel bileşen olan doğru oturma pozisyonu ve direksiyonu tutuşunu öğrendikten sonra farklı zemin ve hava koşullarında araçlarını güvenli şekilde kullanmaları için gereken bilgileri pratik eğitimlerle deneyimlediler.

Bu eğitimlerde fren ve gaz pedalının doğru kullanımı ile aracın sürüş dinamiğini bozmadan nasıl kontrol altına alabilecekleri, doğru sürüş pozisyonunda kısa manevralar yaparak tehlikeden nasıl kurtulabilecekleri, aracın stabil yapısını bozmadan nasıl panik freni yapabilecekleri, kaygan zeminlerde viraja girerken nelere dikkat etmeleri, olası ani engel aşma durumlarında nasıl müdahalelerde bulunmaları gerektiği gibi pek çok farklı senaryoyu yapılan simülasyonlarla birebir yaşayarak gördüler. 

Tehlike anında direksiyon hakimiyetini sağlayarak aracı nasıl tam kontrol altında tutabilecekleri konularında Murat Tosun Akademinin uzman eğitmenleri tarafından katılımcılar eğitildiler. Eğlenceli, adrenalin dolu ve özellikle eğitici bir günün ardından Kosifler Oto müşterileri eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.

Ülkemizde her yıl artan trafik kazalarından kaynaklanan kan bağışı ihtiyacına dikkat çekmek için geçen ay yüzden fazla personeli ile Kızılay’a kan bağışında bulunan, şimdi de Murat Tosun Akademi ile yolları daha güvenli hale getirmek için güçlerini birleştiren Kosifler Oto, müşterilerine ileri sürüş teknikleri eğitimi vererek kış aylarında kaygan zeminden kaynaklanan kazaların önlenebilmesi için güvenli sürüşün önemine dikkat çekmek istedi. Bu anlamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kosifler Oto, ilerleyen dönemde duyarlılığı ve farkındalığı arttırmaya yönelik projelerine ağırlık vermeye devam edecek.