Seyahat
28 Kas 2017 09:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Korsika'da tarihi koklayın!

İmparator 1. Napolyon’un doğduğu Korsika, Fransa’nın en az bilinen bölgelerinden sayılıyor. 3 farklı havaalanı ile farklı rota imkanları sunan adada araba yolculuğu tercih ediliyor.

Korsika'da tarihi koklayın!
İmparator 1. Napolyon’un doğduğu Korsika, Fransa’nın en az bilinen bölgelerinden sayılıyor. 3 farklı havaalanı ile farklı rota imkanları sunan adada dört ana şehir ve korunmuş doğa parkları görebilmek için araba yolculuğu tercih ediliyor.
 

 
Ceneviz limanı olarak kurulan Porto Vecchio, adanın güney doğusunda, eski liman bölgesi ve kilometrelerce devam eden beyaz kum plajları ile tanınıyor. Saint Tropez'i aratmayan Palombaggia'daki Tamaricciu Beach, bölgenin en şık tesisi olarak tercih ediliyor.

LHW bünyesindeki Hotel Casadelmar, adanın tek iki yıldızlı restoranı. 3 dönüm arazisi içinde minimal mimarisi, yüzyıllık ağaçları, teraslı odaları ile adanın en güzel ve prestijli otelleri arasında sayılıyor. Avrupa'nın en büyük gece klübü Via Notte'de dünyaca ünlü DJ'lerin performanslarını izlemek için rezervasyon öneriliyor.

ISTAKOZLU SPHAGETTİ YEMEDEN DÖNMEYİN
 
Korsika'nın başkenti olan Ajaccio, 1492 tarihinde kurulduğundan eski liman bölgesindeki sokaklar tarih sayfalarında dolaşma hissi veriyor. Notre-Dame de la Miséricorde Katedrali ve müzeye dönüştürülen Napolyon Bonaparte'ın da doğduğu ev olan Napolyon Müzesi görülmesi gereken yerler arasında sayılıyor.

Palm Beach Hotel'in bünyesinde bulunan 1 Michelin yıldızlı Restaurant Gastronomique, Korsika mutfağının en nadide lezzetleri ile tanınıyor. Le Bilboq Chez Jean Jean'da ıstakozlu spaghetti yemek isteyenlerin, mutlaka rezervasyon yapması gerekiyor. Özgün hatıra ve hediyelik isteyenler, Les Pierres de Corse'dan doğal Korsika taşlarından ve deniz kabuklarından elde yapılmış mücevherlere göz atabilirler.

GÜN BATIMINDA MANZARA
 
Scandalo Doğal Parkı'nı ziyaret etmek için ideal konuma sahip Calvi‘de kale manzarası ile tanınan Chez Tao‘da güneş batarken kokteyllerin tadılması öneriliyor. Beş farklı havuzu arasında öne çıkan ördekli teras havuzu, Michelin yıldızlı restoranı ile özel konuma sahip Hôtel La Villa'da konaklayabilir. Napolyon'un da kendisine amblem seçtiği arıların Korsika dağlarında ürettiği dünyaca ünlü bal çeşitleri Annie Traiteur'de bulunabilir ve bal sirkesi, tadılmaya değer.

Korsika'nın en bakir bölgesi olan ve adanın parmağı olan Cap Corse – Cagnano'da yeni açılan Domaine Misincu, ekolojik lüks deneyime odaklanıyor. Zeytin ağaçları içindeki otelin geniş plajı ve dağ köyü mimarisini koruması ve Tesla araba şarj istasyonlarının da olduğunu unutmamak gerekir. Bastia, Fransa'ya en yakın liman olduğundan gemi ile Nice'de gitmek mümkün.

BAHARATLI DONDURMAYI TADIN
 
Çevre kasabalardaki restoranlar arasında Le Pirate, Michelin yıldızı ile öne çıkarken, Raugi'den Korsika baharatları ile yapılmış dondurmanın tadına bakmadan dönmeyin.