Konut Haberleri
21 Ağu 2017 10:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Köprüler konut fiyatlarını arttırdı!

İstanbul trafiğini rahatlatmak için hayata geçirilen Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, gayrimenkul fiyatlarını ciddi oranda arttırdı. İstatistiklere göre en fazla artışın yaşandığı bölgeler Bursa ve Kocaeli olarak kayıtlara geçti.

Köprüler konut fiyatlarını arttırdı!
Ulaşımı kolaylaştırmak adına hayata geçirilen projeler gayrimenkul fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Endeksa.com'un verilerine göre özellikle Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü'nün güzergahlarında bulunan konutların fiyatları ciddi oranda yükseldi.

Göktürk'te artış yavaşladı

Endeksa'nın kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt
, uzun süredir fiyat artışı görülen Göktürk, Beykoz, Çekmeköy gibi bölgelerde fiyat artış hızının yavaşlamakta olduğunu belirtti.

En fazla Bursa ve Kocaeli'nde

Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin en çok değerlendirdiği bölgeler hakkında  açıklama yapan Öğüt, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü Eyüp, Başakşehir, Sancaktepe, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy ilçelerinin gayrimenkul değerlerinde önemli artışa sebep oldu. Osman Gazi Köprüsü’ne baktığımızda ise Bursa, Kocaeli ve Yalova’da gayrimenkul fiyatlarında yüksek artışlar görülüyor. Kocaeli’nde Gebze, Körfez, Karamürsel ve Gölcük en fazla değer artışı görülen bölgeler. Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin gayrimenkul değer artışına sebep olduğu tüm bölgeleri göz önünde bulundurursak, en fazla değer artışının Bursa ve Kocaeli’nde olduğunu görüyoruz'' diye ifade etti.