İnşaat
13 Tem 2014 17:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:30

Konya'yı heyecan bastı! Çimler seriliyor!

42 bin kişilik Yeni Konya Stadı tamamlanmak üzere gün sayıyor.

Konya'yı heyecan bastı! Çimler seriliyor!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı tamamlanan Yeni Konya Stadı'ndaki çim serme çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Yeni stadın Türkiye'yi ve Konya'yı gururla temsil edeceğini ifade eden Akyürek, Türk sporuna böyle bir eser kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Çim serme işleminin bir iki gün içinde tamamlanacağını ifade eden Akyürek, şu bilgileri verdi:
"Başta yaşadığımız şanssız süreç dışında Türkiye'de en hızlı yapılan stadyum Yeni Konya Stadyumu oldu. Müteahhit firmaya, çalışan arkadaşlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum. 7-8 ay içinde ortaya çıkan eser gerçekten gurur duyulabilecek bir eser. 42 bin kişilik, UEFA kriterlerine uygun stadyumu Konyamıza ve ülkemize kazandırdığımız için mutluyuz."

Konya halkının bu esere sahip çıkmasını isteyen Akyürek, Torku Konyaspor'un maçlarında yeni stadı dolu dolu görmeyi arzu ettiğini vurguladı.

Akyürek, "Stadyumu güçlü bir takımla da bütünleştirmek gerekir. Konya halkının bu esere sahip çıkmasını diliyoruz. Torku Konyaspor'u ve Konya Stadyumunu yalnız bırakmasınlar. Burayı dolu dolu görmek istiyoruz. Böylece hem Torku Konyaspor'a hem de Konya'da sporun güçlenmesine önemli destek verilmiş olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Başkan Akyürek, yeni stadyumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilgi ile takip ettiği vurgulayarak, Türkiye'yi gururla temsil edecek bu eseri Türk sporuna, Konya'ya ve Türkiye'ye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.