Emlak Konut
25 Tem 2018 15:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:54

Konuttaki durgun dönemi fırsata çevirmenin tam vakti

Geçtiğimiz aylarda faiz oranlarının düşmesiyle canlanan konut sektörü yeniden durağan bir döneme girdi. Ancak iyi bir pazar araştırmasıyla çok uygun fiyatlı ev bulunabiliyor.

Konuttaki durgun dönemi fırsata çevirmenin tam vakti
Etrafınızda, yakın çevremizde eminim çok sayıda yeni yapılan bina görüyorsunuz. Faiz oranlarının düşük olduğu son yıllarda insanlar kira ödemek yerine konut kredisi ödeyip ev sahibi olmayı tercih etti. Ama bu sefer ev fiyatları her yıl %20’leri bulan oranlarda yükseldi. Şimdi ise tersi bir durumla karşı karşıyayız. Bu kez konut kredisi faiz oranları yüksek, ev fiyatları ise geçtiğimiz yıla göre artmamış hatta bazı bölgelerde düşmüş bile.

Sıkı pazarlık yapın

İşte eğer peşinatınız varsa biraz eş dost borç alabiliyorsanız, kalan kısmını da konut kredisiyle kapatarak ev almanın yollarını deneyebilirsiniz. Çünkü biraz pazar araştırması yaparsanız uygun fiyatlı ev bulabilirsiniz. Sıkışan müteahhit ya da inşaat firması yetkilileri ister istemez fiyat kırmak zorunda kalıyor. Bu durumda konut kredisi kullanmaktan çekinmeyin, faiz oranları düştüğünde refinansman yapma ihtimaliniz de var.

Kiralar artıyor

Ev yatırımının uzun vadeli kazanç sağlanabilecek bir yatırım olduğunu unutmayın. Ailecek rahat edebileceğiniz sizin beklentilerinize uygun, üstelik de fiyatı piyasa koşullarına göre uygun bir ev bulursanız fırsatı kaçırmayın. Artan enflasyonun kira zamlarına da olumsuz etki yapacağını ve kirada oturuyorsanız her yıl ciddi artışlar yapmak zorunda kalacağınızı da unutmayın. Ya da oturduğunuz evi satıp daha uygun fiyatlı faiz oranı veren yeni bir ev de satın alabilirsiniz.
ETİKETLER
#konut # kira