Konut Haberleri
06 Mayıs 2016 10:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Konutta yüksek kalite Emlak Konut ve Teknik Yapı ile Anadolu'ya taşınıyor

Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından Denizli'de inşa edilen 1.500 lüks konut, lansmana özel yüzde 12'lik indirimle satışa sunuldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu'ya taşıyoruz" dedi...

Konutta yüksek kalite Emlak Konut ve Teknik Yapı ile Anadolu'ya taşınıyor
Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından Denizli'de inşa edilen 1500 lüks konut, lansmana özel yüzde 12'lik indirimle satışa sunuldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu'ya taşıyoruz" dedi.

Teknik Yapı tarafından Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde hayata geçirilen Evora Denizli'nin lansmanı projenin satış ofisinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kurum, İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini belirterek, bir yıldır Anadolu'ya açılma politikaları çerçevesinde Niğde, Nevşehir, Konya, Ankara ve bazı şehirlerde projeler yürüttüklerini söyledi.



Anadolu'ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli'nin oluşturduğunu dile getiren Kurum, burada projeyi geliştiren Teknik Yapı'nın gayretlerinin yanı sıra yerel yöneticilerin ve idarecilerin kendilerine çok yardımcı olduğunu aktardı.

Kurum, proje ile birlikte Denizli'ye ilave istihdam oluşturulduğunu kaydederek, inşaat sektörünün 200 alt sektörü etkilediğini, şehrin ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını anlattı. Alt gelir grubu fiyatına şehrin en önemli lokasyonunda konut üretiyoruz. Kurum, konut fiyat artışının en yüksek görüldüğü illerin başında İstanbul'un geldiğini anımsatarak, bununla beraber Ankara ve İzmir'de yaşanan yükselişleri Anadolu illerine açılarak dengelemek istediklerini söyledi.



Projedeki konutların lüks olmasına rağmen fiyatlarının avantajlı ve düşük olduğundan bahseden Kurum, "İstanbul'da ortanın altı veya alt gelir grubu için üretilen dairelerle aynı fiyata satılacak. Denizli'de alt gelir grubu fiyatıyla şehrin en önemli lokasyonu diyebileceğimiz yerde proje üretiyoruz. Alt gelir grubuna kaliteli ve lüks konut üretmenin startını Denizli'den veriyoruz" diye konuştu.

Kurum, Anadolu'ya açılarak İstanbul'daki yüksek fiyat artışı sıkıntısını aşmak istediklerini bildirdi.

Projenin 115 dönümlük arazi üzerinde geliştirildiği bilgisini veren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli lokasyonda, düşük yoğunlukta bir emsale sahip. Konut yapılabilecek, yaşanabilecek güzel bir yer. Yoğunluk planlaması yapıldı. Yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, okul hepsi mevcut. Karma bir proje diyebiliriz. Taahhüt edilen satış toplam geliri 514 milyon lira. Bunun aşılacağını düşünüyoruz. Proje bölgeye ve Denizli'ye katkı sağlayacaktır."

Kurum, projenin bugünden itibaren 36 ay içerisinde bitirilip teslim edileceği bilgisini vererek, Anadolu'ya açılma stratejilerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Neden Denizli?
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin şirketleri için önemine değinerek, Anadolu'ya açılımın ilk adımının bu şehirde başlamasının tesadüfi olmadığını söyledi.

Teknik Yapı’nın Emlak Konut GYO ile bugüne kadar çok iyi bir sinerji yakaladığını vurgulayan Durbakayım, Emlak Konut ile daha önce Ataşehir ve Tuzla'da başarılı projelere imza attıklarını dile getirdi.



Durbakayım, "Ve şimdi de yine Emlak Konut GYO'nun Ankara'dan sonra Anadolu'ya açılım hamlesinin ilk temelini Denizli'de birlikte atıyoruz" dedi.

Turizm, tarım ve sanayi açısından önemli şehirlerden biri olan Denizli'nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Durbakayım, bu şehirdeki çalışan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, burada kaliteli konut alma potansiyeli bulunduğunu anlattı.

Durbakayım, "Son 10 yılda inşa ettiğimiz konutların satış dağılımında İstanbul ve Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü sırada yer alması da Anadolu'ya açılmak için 'Neden Denizli?' sorusuna verilebilecek bir diğer cevap" diye konuştu.



Projelerinden konut alanların kısa sürede yüzde 40, hatta yüzde 50'lere varan oranlarda, kazançlı çıktığını belirten Durbakayım, "Bunu Denizli'de de devam ettirmek için bu şehre özel rekabetçi ve uygun fiyat politikası uygulayacağız. Denizli'deki insanların yaşam tarzına uygun olarak geliştirdiğimiz projedeki mimari ve satış sonrası hizmet kalitesine güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Talep patlaması olacak

Durbakayım, 150 dönümlük proje arazisinin yüzde 75'inin yeşil alan olacağını kaydederek, proje içerisinde 8 ve 5 biner metrekarelik iki park alanı olacağını aktardı.

Bu proje için yapılan ön talep başvurusunun bine yaklaştığı bilgisini veren Durbakayım, "Emlak Konut güvencesiyle projenin yapılması sayesinde ciddi bir talep patlaması yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Durbakayım, metrekare fiyatlarının ortalama 2 bin 700 lira olduğunu belirterek, yüzde 12'lik lansman indirimi uygulandığında satışların neredeyse maliyetine indiğini, talebe göre fiyatların kısa sürede artabileceğini anlattı. Durbakayım, "Hedefimiz 2 yılda minimum yüzde 40-50 prim" diye konuştu.

1 milyar liralık ekonomik hareket getirecek
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise Denizli'nin tarımdan sanayiye ve turizme birçok alanda Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden olduğunu belirterek, buraya yapılan yatırımların karşılık bulacağını söyledi.

Subaşıoğlu, projenin yapıldığı bölgeye 1 milyar liralık ekonomik hareket getireceğini kaydederek, "Aynı zamanda ilçemize ve şehrimize de konut alanında bir vizyon ve kalite sunacak" dedi.

Yabancı yatırımcıların da bu konutlar sayesinde Anadolu'ya yöneleceğini dile getiren Subaşıoğlu, "Aslında İstanbul, Antalya gibi illerimizden sonra yabancı yatırımcı bu projeler sayesinde Anadolu'ya gelecek. Bu alanda şimdiye kadar ihmal edilmişti. Lüks konutla birlikte yabancı yatırımcı da gelecek. Şehrimiz değer kazanacak, marka şehirler oluşacak." diye konuştu.

Yüksek konut kalitesi Denizli'ye taşınıyor
Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından inşa edilen yaklaşık 1500 konutluk Evora Denizli Projesi özel fiyat politikası ile satışa sunuldu. Çevre dostu fonksiyonlara sahip dairelerin peşin satışlarında lansmana özel yüzde 12 indirim uygulanacak.



Merkezefendi'de 115 bin 291 metrekarelik arsa üzerine yapılacak konut, ticaret, eğitim tesisleri ve park alanından oluşan projeden minimum 750 milyon liralık hasılat hedefleniyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi daireleri yer alacak.

Lansmanın diğer fırsatı ise yüzde 1 peşinat ödeyen herkesin konut sahibi olması. İlk 3 yılı sadece faiz ödemesinden oluşan ödeme planı veya 36 ay sıfır faizli ödeme planı tercih edilebilecek.

Evora Denizli, yaşayanların tüm sosyal ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları da sunacak.