Konut Haberleri
18 Eki 2017 16:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

Konutta Türklerin son gözdesi komşu!

Yunanistan, son dönemde Türk yatırımcılarının odak noktası haline geldi. Ülkede 250 bin euronun üzerinde yatırım yaparak 5 yıllık oturum izni alan Türklerin sayısı 161'e çıktı.

Konutta Türklerin son gözdesi komşu!
Yurtdışında ev hayali kuran ya da yatırım yapmak isteyen Türkler 'Altın Vize' uygulamasının ardından gözünü Yunanistan'a çevirdi. 
 
Yunanistan Yatırım Ajansı'ndan edinilen verilere göre, son 4 yıl içerisinde toplam 2 bin 14 kişi, "Altın Vize" uygulamasından faydalanarak 5 yıllık oturum izni aldı.
 
EN ÇOK ÇİNLİLER ALIYOR

Çinliler 850 kişiyle ilk sırada yer alırken, Ruslar 388 kişiyle ikinci sırada ve Türkler 161 ile üçüncü sırada yer aldı. Türk vatandaşlarını Mısırlı ve Lübnanlılar takip etti.
 
Uygulama kapsamında, 1 milyar euronun üzerinde ülkeye yatırım yapıldığı belirtiliyor. Verilere göre, en yüksek sayıda oturum izni işlemi bin 550 ile 2016 yılında yapıldı.
 
Türk yatırımcıların yaklaşık iki senedir Yunanistan'da emlak sektörüne ilgisinin artmaya başladığını dile getiren Emlak danışmanı Kostis Arslanoğlu, Türklerin Yunanistan'da yaşamak amacıyla alım yapmadığını belirterek, "Bizim işlem yaptığımız bir kişi bile buraya gelip yerleşmedi. Çoğu kiralıyor. Geliri oluyor. Aynı şekilde vize konusunda yaşadıkları sıkıntılar varsa, vize konusunu halletmiş oluyorlar. Beş senelik bir oturum izinleri oluyor" dedi.
 
KİRA GELİRİ İYİ 

Türk vatandaşlarının Yunanistan'daki emlak piyasasına artan ilgisinin "yatırım" olduğunu ve "kaçma" olmadığını ifade eden Arslanoğlu, "Çünkü fiyat çok uygun. Prim yapması çok muhtemel ve kira geliri de çok güzel. Kimsenin kaçtığı yok. Herkes ekonomik anlamda iyi bir yatırım yapmak istiyor. Bu yüzden Yunanistan'a geliyor. Başka bir motivasyon görmüyorum." diye konuştu.
 
Arslanoğlu, Türkiye'den tahmini yaklaşık bin kişinin Atina'da ev sahibi olduğu bilgisini paylaşarak, bunun ülke için küçük bir rakam olduğunu ifade etti.
 
Atina'da gayrimenkul piyasasının avantajlı bir durumda bulunduğuna işaret eden Arslanoğlu, "Yunanistan 2008'den itibaren iktisadi, finansal bir kriz yaşıyor. Atina, başkent olarak krizden en çok etkilenen yer. 2008'de 100 bin euroluk olan bir mülk bugün 50 bin euroda. Atina'da fiyatlar uygun" açıklamasında bulundu.