Konut Haberleri
26 Ağu 2016 10:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Konutta devlet desteği bugün başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, bugünden başladı...

Konutta devlet desteği bugün başladı
26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, bugün yürürlüğe girdi. Böylece konut devlet yardımı için hesap başvuruları bugün itibariyle kabul edilecek.

Ev alacaklara devlet desteği, ilk evini almak için hesap açarak para biriktirenlere verilecek. Hesapta en az 3 sene boyunca para biriktiren kimselere, belli hesaplamalar dahilinde devlet katkısı ödemesi yapılacak.

Konut yardımı uygulaması için banka hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılması gerekiyor. Ancak konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.

Açılan konut hesabının 3 sene boyunca aktif bir şekilde kullanılması gerektiği belirtiliyor.  Uygulama kapsamında, konut edim tarihinden önce en az 3 yıl boyunca, aylık en az 250, en fazla 2 bin 500 lira yatırmak gerekecek. Ödemeler 3'er aylık (3 ayda bir en az 750, en fazla 7 bin 500 TL) dilimler halinde de yapılabilecek. Böylece para biriktiren katılımcılar, 2019'da devlet katkısının sahibi olabilecek.

Konut yardımı adı altında katılımcıya ödenecek tutar, bankada durulan süreye ve bu süre boyunca biriktirilen paraya göre belli oranlarda ödeme yapılıyor. Ancak katılımcıya ödenecek 15 bin liradan yüksek ödeme yapılmıyor.

- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'i olup; Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'yi geçemiyor.

- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18'i olup; Ancak, ödenecek tutar 14 bin TL'yi geçemiyor.

- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20'si olup; Ancak, ödenecek tutar 15 bin TL'yi geçemiyor.
ETİKETLER
#konut yardımı